Život

Ublažena optužnica protiv Aleka Boldvina, sudiće mu se samo za ubistvo iz nehata

Komentari

Autor: Fonet

20/02/2023

-

20:50

Ublažena optužnica protiv Aleka Boldvina, sudiće mu se samo za ubistvo iz nehata
Ublažena optužnica protiv Aleka Boldvina, sudiće mu se samo za ubistvo iz nehata - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Tužilaštvo u Santa Feu, u Novom Meksiku, odustalo je od optužnice protiv holivudskog glumca Aleka Boldvina za upotrebu vatrenog oružja, što znači da će izbeći najveću kaznu koja mu je pretila zbog smrti snimateljke Haline Hačins, u koju je pucao iz pištolja-rekvizita u oktobru 2021. na snimanju filma „Rđa“, objavili su mediji u SAD.

Boldvinu je pretila kazna zatvora od najmanje pet godina, a nakon nove odluke sudiće mu se samo za ubistvo iz nehata, za šta je predviđena kazna od 18 meseci zatvora, a da sudija može da izrekne i blažu kaznu, ukljujučući i uslovnu.

Optužba je takođe odbačena protiv oružarke Hane Gutijerez-Rid, koja se suočava sa istom optužbom za nehotično ubistvo kao i Boldvin.

Boldvin je dobio pravnu bitku sa tužilaštvom, koje ga je optužilo po zakonu koji je usvojen sedam meseci posle tragičnog događaja na snimanju filma, umesto da primeni zakon koji je tada važio, koji predviđa da se optužnica za upotrebu vatrenog odužja može podići samo ako je ono korišćeno s namerom da se izvrši krivično delo, što Boldvin nije uradio.

Tužilaštvo je optužnicu za upotrebu vatrenog oružja moralo da povuče i protiv Hane Gutijares Rid, koja je u filmskoj ekipi bila zadužena za rekvizite.

Prilikom snimanja filma Boldvin je pucao iz pištolja u kome je, kako se ispostavilo, bila bojeva municija i tom prilikom je usmrćena snimateljka Halina Hačins, a reditelj Danijel Souz je ranjen. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin