Život

Glumac ipak pred sudom: Podignuta optužnica protiv Aleka Boldvina za ubistvo iz nehata

Komentari

Autor: Tanjug

19/01/2023

-

17:44

Glumac ipak pred sudom: Podignuta optužnica protiv Aleka Boldvina za ubistvo iz nehata
Glumac ipak pred sudom: Podignuta optužnica protiv Aleka Boldvina za ubistvo iz nehata - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Tužilac prvog sudskog okruga Novog Meksika Meri Karmak-Altvi podigla je danas optužnicu za ubistvo iz nehata protiv holivudskog glumca Aleka Boldvina zbog pucnjave na snimanju filma "Rast" (Rust), u kojoj je ubijena snimateljka Halina Hačins.

Za ubistvo iz nehata podignuta je optužnica i protiv Hane Gutijeres Rid, koja je bila zadužena za oružje na snimanju filma.

Pomoćnik reditelja Dejvid Hols sklopio je nagodbu, prema kojoj je priznao nemar prilikom upotrebe oružja, naveo je tužilac u saopštenju. 

"Nakon temeljnog pregleda dokaza i zakona države Novi Meksiko,  odlučila sam da ima dovoljno dokaza da se podnese krivična optužba protiv Aleka Boldvina i ostalih članova ekipe Rast", navela je Karmak-Altvi. 

Istraga o ubistvu do kojeg je došlo u oktobru 2021. godine trajala je više od godinu dana, podseća Rojters.

Tokom snimanja ubijena je snimateljka Halina Hačins, a reditelj Džoel Souza je ranjen, kada je scenski pištolj koji je Boldvin koristio tokom probe u oktobru 2021. godine ispalio pravi metak. 

Osoba koja je bila zadužena za oružje na snimanju filma Hana Gutijerez rekla je istražiteljima da je proverila oružje i da u njemu nije bilo pravih metaka pre fatalnog incidenta.

U tužbi, podnetoj u februaru prošle godine u Santa Feu protiv koproducenta i glumca Boldvina, produkcijske kompanije, producenata i drugih ključnih članova ekipe, ukazivalo se na brojna kršenja standarda filmske industrije. 

U tužbi koja je kasnije odbačena, navedeno je da je produkcija "odlučila da angažuje najjeftiniju dostupnu ekipu" i da su "svesno angažovali potpuno nekvalifikovanog saradnika kao oružara i pomoćnog rekvizit majstora".

Porodica Haline Hačins i Alek Boldvin prošle godine postigli su nagodbu u tužbi protiv Boldvina i njegovih saradnika za njenu smrt. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin