Aktuelno iz kulture

Alek Boldvin podneo tužbu povodom ubistva snimateljke 2021.

Komentari

Autor: Tanjug

12/11/2022

-

13:19

Alek Boldvin podneo tužbu povodom ubistva snimateljke 2021.
Alek Boldvin - Copyright Tanjug/AP/Evan Agostini

veličina teksta

Aa Aa

Američki glumac Alek Boldvin podneo je tužbu protiv osobe zadužene za oružje i još tri člana filmske ekipe zbog toga što je pištolj koji je Boldvin koristio tokom probnog snimanja vestern filma "Rast" ubio snimateljku Halinu Hačins.

Boldvin je podneo tužbu protiv Hane Gutijerez-Rid, koja je bila zadužena za oružje, prvog pomoćnika režisera Dejva Holsa, dobavljača rekvizita Seta Kenija i majstora rekvizita Sare Zakri, preneo je Rojtres.

Boldvin je tužbu podneo Višem sudu okruga Los Anđelesa, kao odgovor na prethodnu tužbu u kojoj je drugi član ekipe imenovao Boldvina i druge kao optužene.

To je jedna od mnogih parnica nastalih povodom tragedije koja se dogodila 21. oktobra 2021. godine koje su takođe pod krivičnom istragom i koje bi mogle da dovedu do podizanja optužnice u državi Novi Meksiko.

Boldvin je, u jednom televizijskom intervjuu, rekao da nije povukao obarač revolvera prilikom probe na snimanju i da je on opalio nakon što ga je aktivirao.

Forenzički test tog revolvera, koji je izvršio FBI, pokazao je da je funkcionisao normalno i da ne bi opalio bez povlačenja okidača, podseća britanska agencija.

Komentari (0)

Kultura