Život

Engleski huligani u akciji: Pogrebni auto dovezen na centar stadiona u Gejtshedu, meč prekinut, navijači evakuisani

Komentari

Autor: Tanjug

22/07/2023

-

22:09

Engleski huligani u akciji: Pogrebni auto dovezen na centar stadiona u Gejtshedu, meč prekinut, navijači evakuisani
Engleski huligani u akciji: Pogrebni auto dovezen na centar stadiona u Gejtshedu, meč prekinut, navijači evakuisani - Copyright Twitter/@elliottbower

veličina teksta

Aa Aa

Predsezonska prijateljska fudbalska utakmica između Gejtsheda i lokalnog rivala Danstona prekinuta je u petak uveče na poluvremenu jer je na teren dovezen pogrebni automobil, što je zaprepastilo i igrače i navijače na stadionu UTS.

Grupa muškaraca sa fantomkama na licu ušla je sa pogrebnim vozilom na fudbalski teren u gradu Gejtshedu na severoistoku Engleske i ostavila ga na centru igrališta, prenosi Skaj njuz.

Potom su dvojica maskiranih muškaraca izašla iz pogrebnog vozila, ušla u drugi automobil marke Subaru, koji je takođe dovezen na fudbalski teren i odvezla se sa stadiona probivši ogradu, a vozilo za prevoz pokojnika je ostalo na centru stadiona. Tokom divljanja po terenu iz automobila su izbačeni leci.

Kako javlja britanski portal nastala je pometnja zbog čega je doneta odluka da se navijači evakuišu sa stadiona, a utakmica prekine pri rezultatu 1:1.

 

 

"Velika je sreća da nevini ljudi nisu stradali. Očigledno je da su izgrednici bez poteškoća ušli na teren kroz vrata stadiona za ulaz službenih vozila", potvrdio je jedan od očevidaca.

Lokalna policija je saopštila da je pokrenuta istraga o ovom incidentu.

„Zbog incidenta na terenu koji se dogodio ubrzo posle poluvremena, sudija je prekinuo večerašnju utakmicu“, objavio je na Tviteru fudbalski klub Gejtshedad koji igra u petom rangu engleskog fudbala.

Fudbalski klub Danston je takođe tvitovao da je meč prekinut „zbog incidenta na poluvremenu“.

„Klub naglašava da jedna osoba čije je ime navedeno na podeljenim lecima tokom invazije na teren, nije imala nikakvu vezu sa FK Danston, u bilo kom zvaničnom svojstvu, više od dve godine. Drugi pojedinac nema nikakve veze sa našim klubom. Ističemo, mi smo porodični klub i izvinjavamo se za bilo kakvu nevolju koju su osetili naši navijači i publika, posebno mlađi navijači", navodi se u saopštenju kluba. 

Kako se dodaje, klub se neće dalje oglašavati pošto je istraga u toku.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin