Evropa

Više od 100 turista bilo blokirano u vili Agate Kristi u Engleskoj zbog oluje

Komentari

Autor: Tanjug

16/07/2023

-

14:50

Više od 100 turista bilo blokirano u vili Agate Kristi u Engleskoj zbog oluje
Kuća Agate Kristi - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Više od 100 turista bilo je zarobljeno nekoliko sati u okolini Grinveja, nekadašnjeg doma čuvene britanske spisateljice Agate Kristi u okrugu Devon u jugozapadnoj Engleskoj jer je drvo srušeno u oluji blokiralo prilazni put.

Grupa turista ostala je blokirana u petak nakon što je olujno nevreme srušilo drvo, blokirajući put koji vodi do imanja u okrugu Devon.

Turistkinja koja je bila u poseti Grinveju Kerolajn Heven kontaktirala je lokalnu novinsku kuću "Devon lajv" da bi proširila vest da je oko 100 turista zarobljeno u krugu bivše kuće za odmor Agate Kristi, preneo je CNN.

Britanski nacionalni fond, koji upravlja tim istorijskim lokalitetom, brzo je stavio poruku na svoju veb stranicu, objavljujući da je veliko drvo palo na put koji vodi u Grinvej.

Heven je rekla da su turisti ispijali čaj i igrali kriket na travnjaku dok su čekali da put bude odblokiran.

Ona je pohvalila napore osoblja da se pobrine o turistima.

Pojedini korisnici društvenih mreža povukli su paralelu između situacije sa turistima sa kultnim romanom Agate Kristi "Deset malih Crnaca", u kojem se 10 stranaca neobjašnjivo poziva u zabačenu vilu na obali Devona. 

Pošto dolazi do misterioznih ubistava, grupa ubrzo shvata da je ubica u njihovoj sredini. 

Međutim, turisti su napustili imanje u petak uveče nakon što su lokalne spasilačke službe uspele da ponovo otvore put.

Nacionalni fond saopštio je u subotu da će Grinvej biti privremeno zatvoren zbog velike štete koju je pretrpeo zbog oluje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa