Život

Privatni zoo vrt u Luizijani saopštio da je USDA prekoračila ovlašćenja zaplenom žirafe

Komentari

Autor: Tanjug

17/09/2023

-

23:49

Privatni zoo vrt u Luizijani saopštio da je USDA prekoračila ovlašćenja zaplenom žirafe
Privatni zoo vrt u Luizijani saopštio da je USDA prekoračila ovlašćenja zaplenom žirafe - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Privatni zoološki vrt u američkoj državi Luizijani saopštio je da su federalna regulatorna tela prošle sedmice prekoračila ovlašćenja kada su iz vrta odvela bolesnu žirafu.

Lokalne novine su objavile da rezervat Barn Hil osporava odluku američkog Ministarstva poljoprivrede o zapleni žirafe po imenu Brazos.

Čelnici zoološkog vrta, koji takođe ima lokaciju u Frankfordu u američkoj saveznoj državi Delaver, rekli su lokalnim novinama da ministarstvo nije imalo nalog i presudu kada su inspektori uzeli žirafu, preneo je AP.

Barn Hil se nalazi u Etelu, oko 40 kilometara severno od Baton Ruža. Služba za inspekciju zdravlja životinja i bilja USDA saopštila je da su inspektori utvrdili da za žirafu nije bila obezbeđena adekvatna veterinarska nega, zbog čega je životinja nepotrebno patila.

Barn Hil je saopštio da je otpustio veterinarku koja se brinula o žirafi tokom poslednje dve godine jer nije pravilno lečila životinju. Zoološki vrt je naveo da je angažovao stručnjaka za žirafe kada je saznao da USDA planira da zapleni žirafu i da je stručnjak preporučio da se životinja ne pomera.

Na osnovu podataka USDA, problemi u rezervatu prirode postoje od 2018. godine, uključujući pritužbu iz 2021. da veterinarsko osoblje nije uspelo da postavi pravilnu dijagnozu ili reši zdravstvene probleme pojedinih životinja.

USDA je saopštila da je žirafa poslata u drugi zoološki vrt koji ima dozvolu na osnovu Zakonu o dobrobiti životinja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin