Novosti

Spektakularnim koncertom Zdravka Čolića zvanično počela sezona skijanja na Jahorini

Komentari

Autor: PR

11/12/2023

-

09:09

Spektakularnim koncertom Zdravka Čolića zvanično počela sezona skijanja na Jahorini
Otvaranje ski sezone na Jahorini - Copyright Turistička organizacija Grada Istočno Sarajevo

veličina teksta

Aa Aa

Na Jahorini je ovog vikenda zvanično počela ski sezona, iako je skijanje počelo još ranije jer su vremenski uslovi idealni. Snega ima dovoljno, a povoljni su uslovi i za pravljenje veštačkog.

"Na naše veliko zadovoljstvo zimska i ski sezona na Jahorini zvanično je počela i to sa koncertom čuvene regionalne zvezde - Zdravka Čolića. Skijanje je ove godine počelo i pre zvaničnog otvaranja sezone, jer nam vremenski uslovi idu na ruku, ima dovoljno snega, a prema najavama meteorologa tako će biti i u narednom periodu. Vidimo da Jahorina blista u punom sjaju. Hotelski kapaciteti su već popunjeni čak 90%", rekao je direktor Turističke organizacije Grada Istočno Sarajevo Igor Ikonić.

On ističe da će ove godine skijašima na raspolaganju biti i tri nove staze, a pored toga tu je i sve popularniji snow board park, kao i sankalište koje ne privlači samo najmlađe posetioce, već i one malo starije, a koji se još nisu usudili da stanu na skije.

Turistička organizacija Grada Istočno Sarajevo

 

Posetioce očekuje mnoštvo sadržaja ne samo na Jahorini, već i u čitavom gradu Istočno Sarajevo. Brojni koncerti, od kojih se ističe koncert Cece u Istočnom Novom Sarajevu, koncert Dragane Mirković u Palama, kao i koncert Danice Crnogorčević na Studentskom trgu u Palama povodom proslave Pravoslavne Nove godine.

Pored koncerata, manifestacije "Zima u Istočnom Novom Sarajevu" i "Paljanska zima" krasiće različiti događaji kao što su umetničke, horske i plesne priredbe, dodele paketića, igre bez granica i još mnogo toga.

Početkom naredne godine u ovom gradu se obeležava 40 godina od održavanja zimske Olimpijade kojoj su Jahorina i Trebević mnogo doprineli, tako da se i na tom polju planiraju različite manifestacije, kako bi se simbolično istakao olimpijski duh na olimpijskim planinama.

Počelo je i praznično ukrašavanje Studentskog trga u Palama gde će se održati većina događaja vezanih za manifestaciju "Paljanska zima" i gde će 13.1. biti organizovan javni doček Pravoslavne Nove godine uz koncert čuvene Danice Crnogorčević.

"Odlučili smo se da ove godine uložimo dodatne napore te da Pale pretvorimo u pravu zimsku idilu u kojoj će sve biti u duhu novogodišnjih i božićnih praznika", rekao je direktor Turističke organizacije Grada Istočno Sarajevo Igor Ikonić i dodao da će se program "Paljanske zime" dodatno obogatiti.

Najveći broj turista kako na Jahorini, tako i na teritoriji celog grada Istočno Sarajevo dolazi iz Srbije, a sudeći po rezervacijama za ovu sezonu, taj trend će se i nastaviti.

Još jedan značajan događaj koji je obeležio ovaj vikend jeste otvaranje Кonzulata Republike Srbije na Palama, a za počasnog konzula u Bosni i Hercegovini, odnosno Republici Srpskoj izabran je Dejan Ljevnaić, ujedno i direktor Olimpijskog centra Jahorina.

Imenovanje Ljevnaića na ovu funkciju će značajno unaprediti saradnju i dodatno učvrstiti bratske odnose između dve zemlje.

Komentari (0)

Putovanja