Novosti

Karnevalska povorka sa humanim ciljem: "Ulica otvorenog srca" i ove Nove godine u Beogradu

Komentari

Autor: FoNet

22/12/2023

-

13:22

Karnevalska povorka sa humanim ciljem: "Ulica otvorenog srca" i ove Nove godine u Beogradu
Karnevalska povorka sa humanim ciljem: "Ulica otvorenog srca" i ove Nove godine u Beogradu - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Manifestacija "Ulica otvorenog srca" biće održana 1. januara, u organizaciji opštine Stari grad, Ateljea 212 i Turističke organizacije Beograda, najavljeno je danas.

Tačno u podne, posle novogodišnjih čestitki, mali vatromet simbolično će "otvoriti" manifestaciju, a iz zgrade pozorišta izvođači će početi svoju tradicionalnu štenju, stvarajući jedinstvenu karnevalsku povorku punu muzike i igre, navela je Turistička organizacija Beograda.

Manifestacija "Ulica otvorenog srca" nastala je pre pola veka u "Srpskoj kafani" kada su glumci Ateljea 212 menjali uloge sa kelnerima i prvog dana Nove godine služili goste.

Iz tog nesvakidašenjeg druženja nastao je praznik Beograda koji povezuje kulturu i privredu, radost, čaroliju i humanost. Od 1988. godine manifestacija je zvanično ušla u kalendar najznačajnijih manifestacija grada Beograda, kroz koju prođe preko 100.000 ljudi.

"Ulica otvorenog srca", otvorena za sve Beograđane i goste Beograda, jeste zamišljena kao proslava humanosti, kao "otvaranje" srca Beograda, ali i kao mogućnost da se humanošću svih koji učestvuju u ovoj manifestaciji nekome i pomogne. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja