Društvo

Ulica otvorenog srca: Centar Beograda preplavila deca i klovnovi, na sve strane vire crveni i plavi "nosići" od sunđera

Komentari

Autor: Tanjug

01/01/2023

-

13:20

Ulica otvorenog srca: Centar Beograda preplavila deca i klovnovi, na sve strane vire crveni i plavi "nosići" od sunđera
Ulica otvorenog srca: Centar Beograda preplavila deca i klovnovi, na sve strane vire crveni i plavi "nosići" od sunđera - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Tradicionalna manifestacija "Ulica otvorenog srca" počela je i ovog 1. januara u podne u centru Beograda, u Svetogorskoj ulici, uz pesmu "Zvončići" koju je izveo dečji hor Čarolija.

Manifestaciju je svečano otvorio direktor turističke organizacije Beograda Miodrag Popović i naglasio da je Beograd jedini grad na svetu koji ovako obeležava prvi dan Nove godine.

"Jedini grad na svetu i jedini ljudi na svetu koji umesto da spavaju, ujutru posete Ulicu otvorenog srca. Kada strancima predstavljate Beograd najčešće pričamo o slavljima, ali Ulica otvorenog srca je jedinstvena, i dešava se samo ovde", rekao je Popović.

Ovogodišnju Ulicu otvorenog srca posetio je primetno veliki broj građana u pratnji najmlađih, a kako posetioci ističu, lepo vreme i visoka temperatura za ovo doba godine doprineli su tome.

Najmlađi su se, kako kažu, najviše obradovali klovnovima koji se nalaze na nekoliko mesta na pešačkoj ruti Ulice otvorenog srca. 

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Tu su i baloni, tezge sa medenjacima i nezaobilazni crveni i plavi "nosići" od sunđera čijom se kupovinom donira novac za doktore-klovnove koji uveseljavaju decu pacijente bolnica u Srbiji.

Kako je najavljeno na konferenciji za novinare pre nekoliko dana, tokom dana posetioce očekuje bogat program i različite atrakcije.

Nakon nastupa Hora Čarolija, ispred Ateljea 212 pevaće mladi glumci Dušan Svilar, Đorđe Kreća, Đorđe Stojković, kao i glumci iznenađenja.  Najavljeno je i učešće Bistrika Bilje Krstić, Teatra Mimart i trubača, a na kraju će koncert održati Đorđe David.

Ulica otvorenog srca nastala je pre pola veka u Gradskoj kafani kada su glumci Ateljea 212 menjali uloge sa kelnerima i prvog dana nove godine služili goste.

Od 1988. godine događaj je zvanično ušao u kalendar najznačajnih manifestacija Grada Beograda kroz koji prođe 100.000 ljudi. Ulicu otvorenog srca organizuje TOB u saradnji sa Opštinom Stari grad.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija