Aktuelno

Tokom noći mnogo posla za Hitnu pomoć: Izbodena dva mladića u Beogradu, u Nišu masovna tuča

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/01/2023

-

08:45

Tokom noći mnogo posla za Hitnu pomoć: Izbodena dva mladića u Beogradu, u Nišu masovna tuča
Tokom noći mnogo posla za Hitnu pomoć: Izbodena dva mladića u Beogradu, u Nišu masovna tuča - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Dva mladića izbodena su u tučama koje su se noćas dogodile u Beogradu. Jednog je ekipa Hitne pomoći zbrinula u Zemunskoj bolnici, drugog u Urgentnom centru.

U policiji za Euronews Srbija kažu da je oko 3.30 sati u KBC Zemun dovezen mlađi muškarac koji je povređen u tuči u Bulevaru Zorana Đinđića. U tuči je učestvovalo više osoba. 

"Mladić je zadobio udarce rukama, jedan ga je ubo nožem u leđa. Policija intenzivno radi na tom slučaju, identifikovani su napadači", kažu u MUP-u.

Još jedna tuča bila je u Ulici Teodora Drajzera u kojoj je mladić zadobio tri ubodne rane nožem u predelu nadlaktice. Zbrinut je u Urgentnom centru.

Ekipe Hitne pomoći tokom noći imale su 130 intervencija, od toga 43 su bile na javnom mestu.

"U Beogradu se tokom novogodišnje noći dogodilo pet saobraćajnih nesreća u kojima je lakše povređeno šest osoba. Bilo je puno alkohosanih osoba", kažu za Euronews Srbija u Hitnoj pomoći.

U Nišu masova tuča, sedmoro povređenih

Prema izveštaju dežurnih lekara u Urgentnom centru UKC Niš, dosta posla i intervencija tokom noći. Uglavnom su bili u pitanju politraumatizovani pacijenti, alkoholisana stanja, tuče, padovi, kardiološki pacijenti itd.

Tokom noći desila se masovna tuča oko 3 sata jutros, a lekari su zbrinuli sedmoro povređenih.

Kako je potvrđeno za Euronews Srbija u ovoj ustanovi, svima je urađena kompletna dijagnostika po trauma protokolu, a zbrinjavani su u delu za reanimaciju i delu za intervencije, u zavisnosti od težine stanja i povreda.

Dvojici pacijenata, odmah po prijemu, pomoć je ukazana na odeljenju reanimacije.

Najteže je povređen muškarac star 33 godine koji je prmljen sa ubodnom ranom u predelu trbuha. Odmah nakon prijema, pacijent hirurški, operativno zbrinut. Nakon operacije, hemodinamski stabilan i hospitalizovan na Klinici za anesteziju.

Velike povrede lica zadobio je pacijent star 24 godine kojeg je zbrinuo neurohirurg, nakon čega je otpušten na kućno lečenje.

Pet pacijenata, koji se takođe dovode u vezu sa ovom tučom, medicinski su zbrinuti i sagledani u delu za Intervencije, nakon čega su svi poslati na dalje kućno lečenje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija