Društvo

Ulica otvorenog srca u Beogradu – i ove godine akcija za pomoć najugroženijima

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

01/01/2022

-

14:02

Ulica otvorenog srca u Beogradu – i ove godine akcija za pomoć najugroženijima
Ulica otvorenog srca u Beogradu – i ove godine akcija za pomoć najugroženijima - Copyright Euronews/Maja Repić

veličina teksta

Aa Aa

Prvi dan Nove godine u Beogradu tradicionalno je u podne obeležen i proslavljen u "Ulici otvorenog srca", u Svetogorskoj i delu Makedonske ulice.

Svake godine u sklopu "Ulice otvorenog srca" organizuje se humanitarna akcija sa ciljem da podstakne donatore i širu javnost da u skladu sa mogućnostima pruže podršku i pomognu najugroženijima.

Euronews/Maja Repić

 

Kao i ranijih godina manifestacija je posvećena projektu "Doktori klovnovi", koji pomažu mališanima da lakše podnesu boravak u bolnicama. Kupovinom i nošenjem klovnovskog nosa Beograđani i gosti postaće deo humanitarne akcije koja bolesnoj deci donosi nadu, radost i vraća osmeh na lice, pa će "Ulica otvorenog srca" biti pretvorena u svojevrsni karneval crvenih noseva.

Euronews/Maja Repić

 

Priređen je vatromet kojim je otpočeo bogat program ovogodišnje Ulice otvorenog srca, na kom će, između ostalih, nastupiti Dečiji hor "Čarolija" i Leontina Vukomanović, Orkestar "Otvoreno srce", lokalna radionica "Bistrik", "Muzički čarobnjaci", muzika iz Diznijevih crtanih filmova.

Manifestaciju su 1969. godine pokrenuli glumci pozorišta "Atelje 212", kada su na jedan dan, 1. januara, menjali uloge sa konobarima, kuvarima i ostalim zaposlenim u "Srpskoj kafani", u kojoj su tokom godine provodili vreme između proba i predstava u svom pozorištu. Iz ovog nesvakidašenjeg druženja nastao je praznik Beograda koji povezuje kulturu, privredu i humanost.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija