Novosti

Travel + Leisure: Najbolje ostrvo na svetu za 2021. godinu nalazi se u Grčkoj i "šokantno je lepo"

Komentari

Autor: Travel.gr

09/09/2021

-

20:06

Travel + Leisure: Najbolje ostrvo na svetu za 2021. godinu nalazi se u Grčkoj i "šokantno je lepo"
Travel + Leisure: Najbolje ostrvo na svetu za 2021. godinu nalazi se u Grčkoj i "šokantno je lepo" - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Za najbolje ostrvo na svetu, ali i u Evropi za 2021. godinu proglašen je Milos u Grčkoj, sa najvišom ocenom 95,6. Najbolje ostrvo izabrano je glasovima čitalaca američkog magazina Travel + Leisure, koji su učestvovali u anketi za World's Best Awards 2021.

Istovremeno, u kategoriji "25 najboljih ostrva na svetu", Folegandros je zauzeo drugo mesto, dok je u kategoriji "20 najboljih ostrva u Evropi", Grčka zauzela još sedam mesta - pored Folegandrosa, Santorini je na petom, Paros na 10, Mikonos na 13, Krit na 14, Krf i Jonska ostrva na 15. i Rodos sa Dodekanezima na 17. mestu.

Nove nagrade dolaze samo nekoliko dana nakon što su Grčka i Santorini kao omiljena destinacija, odnosno najbolje ostrvo Evrope osvojili priznanja na dodeli američkih FXExpress 2021 nagrada.

"Šokantno lepo"

Povodom proglašenja ovogodišnjih nagrada, uredništvo časopisa Travel + Leisure ističe, između ostalog, da je Milos pobednik "zahvaljujući svojim ljubaznim stanovnicima, koji dočekuju posetioce ohrabrujuću ih da istražuju živopisna sela, odličnim tavernama i desetinama idiličnih plaža".

"Možda je poznato zbog statue Afrodite, ali nudi mnogo više od arheoloških nalazišta: brojne mogućnosti smeštaja, nagrađivane vinarije, sunčanje na vulkanskim stenama, ronjenje u pećinama, a zatim večere u nekom od odličnih restorana. Kako je jedan glasač rezimirao: Ostrvo je šokantno lepo", navodi se u tekstu.

Pixabay

 

Glasanje za ovogodišnje kandidate odvijalo se od 11. januara do 10. maja 2021. godine, a u njemu je skoro 35 miliona čitalaca časopisa i korisnika na različitim platformama izrazilo svoje preferencije u različitim kategorijama, poput gradova, ostrva, odmarališta, turističkih destinacija, aerodroma, hotela, avio-kompanija, kompanija za krstarenje, putničkih agencija, itd.

Nagrade je u ime Grčke primio direktor Nacionalne turističke organizacije za Severnu Ameriku Konstantinos Harokopos, dok će rezultati biti detaljno objavljeni u oktobarskom izdanju časopisa, prenosi Travel.gr.

(Priredila: T.T.)

 

Komentari (0)

Putovanja