Novosti

Kuba od 15. novembra ukida obavezno testiranje na koronavirus za vakcinisane

Komentari

Autor: FoNet

12/11/2021

-

22:30

Kuba od 15. novembra ukida obavezno testiranje na koronavirus za vakcinisane
Američka ambasada na Kubi - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nakon 20 meseci primene različitih ograničenja zbog pandemije, Кuba od 15. novembra ukida obavezno testiranje na koronavirus za vakcinisane turiste, kao i obavezni karantin za sve posetioce, osim ako se ne zaraze kovidom na putovanju ka Kubi, objavio je portal "Loneli Planet".

Uspešna kampanja vakcinacije kubanskim domaćim vakcinama i značajno smanjenje broja zaraženih kovidom omogućiće ponovo otvaranje aerodroma i nastavak komercijalnih letova od ponedeljka, što se poklapa sa turističkom sezonom u toj zemlji, koja traje od sredine novembra do kraja marta, piše poznati portal specijalizovan za putovanja.

Kada je reč o putnicima iz Srbije, prema podacima Ministarstva spoljnih poslova, oni mogu da posete Kubu, uz dokaz o vakcinaciji.

Putnicima koji nemaju odgovarajuću potvrdu o vakcinaciji protiv kovida neophodan je negativan rezultat PCR testa, ne stariji od 72 sata pre putovanja, u ovlašćenoj laboratoriji zemlje porekla.

Deca mlađa od 12 godine su izuzeta od obaveze posedovanja potvrde o vakcinaciji i PCR testa.

"Prilikom ukrcavanja na let u mestu polaska, avio-kompanije će zahtevati od putnika da dostave potvrdu o vakcinaciji ili negativan PCR test", ističe se u obaveštenju ministarstva o uslovima za putovanje. Dodaju da je potrebno popuniti i Izjavu o zdravstvenom stanju putnika, što je obaveza po dolasku na Кubu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja