Novosti

Američka administracija priprema nove mere za putnike: Obavezna vakcinacija za sve koji prelaze kopnene granice

Komentari

Autor: Tanjug

24/11/2021

-

12:01

Američka administracija priprema nove mere za putnike: Obavezna vakcinacija za sve koji prelaze kopnene granice
Američka administracija priprema nove mere za putnike: Obavezna vakcinacija za sve koji prelaze kopnene granice - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena planira da od 22. januara uvede obavezu da svi putnici nerezidenti koji dolaze zbog posla i koji prelaze kopnene granice SAD, kao što su vozači kamiona, strani zvaničnici i pripadnici službi za hitne situacije, budu potpuno vakcinisani.

Jedan visoki zvaničnik administracije u Vašingtonu rekao je da su nova pravila definisana u oktobru i usklađena sa merama koje su stupile na snagu ranije ovog meseca za građane koji turistički putuju, a nakon što su SAD ponovo otvorile svoje granice za potpuno vakcinisane pojedince, preneo je AP.

Putnici koji zbog posla ulaze u SAD trajektom takođe će morati da budu potpuno vakcinisani od 22. januara, potvrdio je isti zvaničnik pod uslovom da ostane anoniman.

Pravila se odnose na sve putnike koji nisu državljani SAD, dok će državljani SAD i rezidenti i dalje moći da uđu u SAD bez obzira na status imunizacije.

Međutim, oni će se suočavati sa dodatnim epidemiološkim preprekama, kao što je testiranje, jer se procenjuje da putnici lakše mogu da se zaraze i prenose korona virus.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja