Novosti

Sve je više inostranih turista u Beogradu, Labović: Vraćamo se na rekordnu 2019. godinu

Komentari

Autor: Tanjug

18/02/2022

-

10:18

Sve je više inostranih turista u Beogradu, Labović: Vraćamo se na rekordnu 2019. godinu
Sve je više inostranih turista u Beogradu, Labović: Vraćamo se na rekordnu 2019. godinu - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović izjavila je da je sve više inostranih turista u Beogradu i da se polako vraćamo na rekordnu 2019. godinu.

"Veoma nam je važno što vidimo oporavak, što se inostrani turisti vraćaju. Dobro je i to što se mnoge zemlje odlučuju da popuste restriktivne mere kada je u pitanju koronavirus tako da verujem da ćemo u narednom periodu imati još veći broj inostranih turista", rekla je Labović za Pink.

Istakla je da su turisti koji su posećivali Srbiju pre pandemije nastavili da dolaze i da su to pre svega turisti iz Turske, Rusije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, te dodala da u top deset turista koji dolaze u našu zemlju spadaju i gosti iz zapadne Evrope.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

"Očekujemo da će ove godine kada su ove zemlje u pitanju, brojke da se vrate na one rekordne", rekla je Labović.

Navela je da je procena Evropske turističke komisije da će ova godina biti oko 20 odsto lošija nego rekordna 2019. godina, kada je cela Evropa u pitanju.

"Verujemo da će biti bolji rezultat od toga", rekla je Labović.

Tanjug/Tara Radovanović

 

Napomenula je da su u našoj zemlji svakako najposećeniji Kopaonik i Zlatibor, naročito kada su u pitanju domaći turisti u zimskom periodu, ali i dodala da se ove godine dosta inostranih turista moglo videti na tim planinama.

"Takođe, Divčibare, Tara, Zlatar, Stara planina su planine koje se vrlo rado biraju i gde se ove zimske sezone tražio krevet više. Ono što nas takođe raduje, to je da i dalje postoji potražnja za odmorom u našim banjama, i u zimskom periodu", dodala je Labović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja