Novosti

Otvorena letnja sezona na Torniku, Gold gondola ponovo u punom kapacitetu

Komentari

Autor: Tanjug

22/06/2022

-

17:31

Otvorena letnja sezona na Torniku, Gold gondola ponovo u punom kapacitetu
Otvorena letnja sezona na Torniku, Gold gondola ponovo u punom kapacitetu - Copyright Tanjug/Zoran Đurović

veličina teksta

Aa Aa

Na Torniku je danas zvanično otvorena letnja turistička sezona bez pokretanja šestosedne žičare zbog loših vremenskih uslova, dok su adrenalinski sadržaji, kao što su bob na šinama i avantura park danas besplatni.

Tokom leta posetiocima su na Torniku dostupne i staze za planinski bicikizama, a iz Skijališta Srbije očekuju dobru sezonu podsećajući da je žičara prošle godine ostvarila 16.000 vožnji.

"Očekujemo da će i ovo leto biti uspešno i posećeno s obzirom na to da imamo odlične sadržaje, a biće odobravani i vikend popusti kao i prethodnih godina", rekla je Ana Jovanović iz Skijališta Srbije.

Do Tornika se stiže i Gold gondolom koja je ove nedelje počela da radi nakon mesec i po dana rekonstrukcije mreže i letnju sezonu dočekala s ukupno 72 kabine.

Zbog ukidanja epidemioloških mera njihov kapacitet vraćen je na predviđenih 10 osoba i radiće svakim danom od 11 do 16 časova, a od jula će raditi od devet časova do kasnih večernjih sati.

"Kako bi ponudili što više sadržaja za turiste koji bi da posete i centar i Tornik organizovaćemo i večernje vožnje", navela je direktorka Gold gondole Bojana Božanić.

Zlatibor je spreman za letnju sezonu i pored dosadašnjih sadržaja za posetioce svih uzrasta, ukoro će i Zlatiborsko jezero osvanuti u novom ruhu.

"Jezero će dobiti potpuno novi sjaj, jer u narednom periodu očekujemo puštanje fontane sa vodoskocima od 25 metara, sa svetlosnim i muzičkim efektima, kao i mogućnost projekcije na vodenoj pari", najavila je Katarina Čubrak iz Turističke organizacije Zlatibor.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja