Novosti

Nesreća na Skijatosu: Turistkinja došla da gleda poletanje aviona, završila u moru s povredama mozga

Komentari

Autor: Protothema, GRTimes, T.T.

07/07/2022

-

11:09

Nesreća na Skijatosu: Turistkinja došla da gleda poletanje aviona, završila u moru s povredama mozga
Nesreća na Skijatosu: Turistkinja došla da gleda poletanje aviona, završila u moru s povredama mozga - Copyright Unsplash/Ilustracija

veličina teksta

Aa Aa

Na grčkom ostrvu Skijatos, tačnije u gradu na priobalnom putu gde se obično okupljaju turisti i meštani kako bi gledali poletanje aviona, došlo je do nesreće kada su izduvni gasovi motora oborili jednu turistkinju iz Britanije.

Kao što se vidi na snimku, žena stara 61 godinu nalazila se na putu pored mora, samo nekoliko metara od zida i početka piste, ali tačno u istoj liniji kao i turbine boinga.

U trentuku poletanja aviona ona je podigla ruke, a nedugo potom potisak ju je odbacio nekoliko metara u more. Žena je zadobila povrede mozga zbog kojih je prebačena u bolnicu u Volos.

Na snimku se vidi kako još jedna mlađa žena pada na zemlju, ali srećom ona nije povređena.

Međutim, ovo nije prvi put da se ovakva nesreća dogodila na aerodromu na Skijatosu, koji je inače jedan od najkraćih u svetu. Naime, pre nekoliko dana sedamdesetdevetogodišnji muškarac je hodao ovim putem i video da se avion priprema za poletanje. Premda je procenio da će uspeti da prođe, ubrzao je korak, ali bezuspešno. Gasni talas iz aviona zbacio je čoveka 10 metara u more.

Govoreći o konkretnom slučaju i čestim povredama turista i meštana, gradonačelnik Skijatosa Todoris Tzumas je za GRTimes naglasio da na tom mestu postoji adekvatna signalizacija koja se mora poštovati.

"Obavestili smo nadležnu kompaniju koja upravlja aerodromom nakon udesa, ali područje već ima dovoljno znakova upozorenja, čak i semafor. Neki, međutim precenjuju svoje mogućnosti i zadržavaju se na ovom mestu. Ali, to je kao da prelazite ulicu na crveno svetlo", naglasio je on.

Tzumas takođe dodaje da mnogi "prave gršeku kada se previše približe mestu sa kojeg avion poleće".

"Kada govorimo o ljudima koji su u određenom uzrastu, oni nemaju mnogo snage da kontrolišu svoje telo od intenzivne struje koja se stvara, pa postoji veoma ozbiljan rizik od povrede", zaključio je.

Komentari (0)

Putovanja