Novosti

Rodžer Federer izabrao jedno od najlepših grčkih ostrva za odmor sa porodicom

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Proto thema

16/07/2022

-

21:22

Rodžer Federer izabrao jedno od najlepših grčkih ostrva za odmor sa porodicom
Rodžer Federer - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Poznati teniser Rodžer Federer prošle godine letovao je na Kritu, ali je ove godine promenio destinaciju i odlučio se za kikladsko ostrvo Paros.

Četrdesetjednogodišnji teniser je i ove godine za odmor odabrao Grčku, tačnije ostrvo Paros, a na njemu boravi sa suprugom Mirkom i njihovo četvoro dece.

profimedia

 

Inače, američki magazin "Travel + Leisure" izglasao je Paros najboljim ostrvom u Evropi za 2020. godinu.

Idealno i za odmor, ali i noćni provod

Paros je dom nekih od najlepših plaža u Grčkoj, karakterističnih po belom pesku koji prigrljuju litice s jedne, a tirkizne vode s druge strane. Unutrašnjost ostrva pak, očarava posetioce svojom tradicionalnom kikladskom arhitekturom, živopisnim selima i bogatom istorijom.

Glavni grad ostrva je Nausa gde je centar noćnog života i dobre gastronomije. Međutim, poznata je i stara venecijanska luka Parikija, još jedan od poznatijih i živopisnijih delova Parosa.

Ostrvo će svakako zadovojliti i potrebe ljubitelja istorije koji bi trebalo da obiđu vizantijske crkve i manastire i upoznaju se sa bogatom arheološkom prošlošću ostrva.

Unsplash

 

Svetionik Korakas, na polustrvou Aj Janis, najbolje je mesto za zalazak sunca na ostrvu. Pogled sa ove lokacije je zadivljujuć i nagradiće svakog ko izdrži hodanje koje je potrebno da bi se do njega došlo.

Plaža Kolimbitres čiji su zaštitni znak vulkanske bele stene, potom Lageri, poznata po neverovatno prozirnoj vodi i Santa Marija, blagoslovljena zlatnim peskom su među vodećim izborima na ostrvu.

Unsplash

 

Nema sumnje da sve ove lepote Parosa i koštaju. Do ostrva se može stići kolima/avionom do Atine, zatim trajektom iz luke Pirej ili Rafine.

Cena avionske karte do Atine u avgustu iznosi u proseku 400 evra. Trajekt kompanije Blue Star Ferries prodaje karte od 70 evra po osobi, a oni koji krenu kolima moraće za transport do Parosa da izdvoje oko 300 evra.

Što se tiče cena smeštaja, one su kao svuda u Kikladima - više nego inače. Srećom, Paros pruža mogućnost smeštaja u različitim delovima ostrva, pa prema tome zavisi i cena. Najviše cene noćenja su Nausi koje se kreću u proseku 200 evra po danu.

Unsplash

 

Komentari (0)

Putovanja