Novosti

Otvorena zimska sezona na Jahorini: Povećani kapaciteti za noćno skijanje, objavljenje i ovogodišnje cene

Komentari

Autor: Tanjug

04/12/2022

-

23:29

Otvorena zimska sezona na Jahorini: Povećani kapaciteti za noćno skijanje, objavljenje i ovogodišnje cene
Otvorena zimska sezona na Jahorini: Povećani kapaciteti za noćno skijanje, objavljenje i ovogodišnje cene - Copyright unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Održavanjem manifestacije Ski opening otvorena zimska sezona na Jahorini. ''Ove godine cene su usklađene sa nivoom kvaliteta i usluge: cena skipa se kreće od 30 evra, dvokrevetni apartman u privatnom smeštaju košta od 50 evra, a dvokrevetna soba u hotelu s polupansionom moće se naći za već od 100 evra'', rekao je direktor Turističke organizacije Istočnog Sarajeva Igor Ikonić.

Na planini je u funkciji sistem za osnežavanje staza, pošto prirodnog snega nema dovoljno za skijanje.

Tanjug/MARIJA IVANOVIC

 

Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnajić izjavio je da su ove godine u pogon puštena dva nova ski lifta - sidro Praća i Oštra glava, čime je povećan kapacitet ski-centra na 31.000 skijaša na sat, a u funkciji je i renovirani park za snoubording.

''Povećali smo i kapacitet rasvete za noćno skijanje, pa sada imamo ukupno 8,5 kilometara staze za ljubitelje noćnog skijanja'', rekao je Ljevnajić.

Ovogodišnja zimska sezona otvorena je manifestacijom Ski opening, koja je uključivala koncerte Marije Šerifović i Parnog Valjka, a večeras će koncert održati i Željko Joksimović.
Planina Jahorina raspolaže sa ukupno 49 kilometara skijaških staza, a osim toga posetiocima nudi i različite zabavne manifestacije i dodatne sadržaje.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja