Novosti

Džastin Biber proveo letovanje u Grčkoj i proslavio malo poznati kikladski biser

Komentari

Autor: Protothema.gr

02/07/2021

-

18:46

Džastin Biber proveo letovanje u Grčkoj i proslavio malo poznati kikladski biser
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Američki pevač Džastin Biber proveo je svoje letovanje u Grčkoj i tako doprineo još više njenoj promociji u ovim, za turizam, teškim vremenima.

Okružen neverovatnim kikladskim bojama, Biber nije mogao da sakrije svoje oduševljenje ostrvom Milos, koje je bilo samo jedno od ostrva koje je posetio.

 

 

Osim što su on i njegova supruga Hejli Boldvin Biber uživali u lepotama ostrva Milos, a ponajviše u kuhinji, pevač je pružio besplatan publicitet u vrednosti od neverovatnih 10 miliona evra, smatraju grčki stručnjaci za digitalni marketing.

 

 

Zahvaljujući postovima koje je objavljivao na Instagramu za svojih 180 miliona pratilaca na Instagramu, Biber koji se "šetkao" između Milosa, Iosa, Parosa i Mikonosa na jahti dugačkoj 55 metara koju je iznajmio za 250.000 nedeljno, uspeo je da doprinese glavnom ekonomskom sektoru u zemlji - turizmu. Posebno u vreme kada Grčka pokušava da povrati izgubljeno višemesečnom blokadom.

 

 

Prema rečima izvršnog direktora kompanije Citrine Information Technology Diamantisa Kitridisa ukupna vrednost postova, koji promovišu grčka ostrva dostiže iznos od 10 miliona evra, a vrednost svake fotografije koju objavi procenjuje se na 780.000 evra.

"S obzirom na to da je tokom svog boravka na svoj nalog objavio 12 postova, povećao je vrednost na 10 miliona evra, što je srazmerno jednoj plaćenoj promotivnoj kampanji Grčke u inostranstvu, za isti broj lajkova na društvenim mrežama", objasnio je Kitris za Proto themu dodajući da najbolja reklama upravo dolazi od poznatih ličnosti.

Milos - biser Kiklada

Sudeći po fotografijama čini se da su se Biber i njegova supruga najviše oduševili ostrvom Milos.
Iako pripada Kikladima i nalazi se u njihovom najlepšem delu, Milos i dalje nije toliko eksploatisan u turističkom smislu.

 

 

Osim po neobičnim pejzažima, Milos se smatra jednim od najlepših kikladskih ostrva zbog velikog broja manjih i većih plaža koje u kombinaciji sa belim stenama daju moru tirkinzu boju.
Kada je jedan ostrvljanin, u 19. veku pronašao skulpturu grčke boginje lepote, Afrodite, niko nije ni slutio da će upravo ona donekle proslaviti ovo ostrvo. Venera sa Milosa ili Miloska Venera je pronađena nadomak sela Tripiti, a danas se čuva u francuskom muzeju Luvr.

Jedna od najpoznatijih atrakcija na ostrvu je plaža, za koju se često navodi da umnogome podseća na pejzaže sa Meseca. Plažu Sarakiniko krase beličaste stene vulkanskog porekla, koje su talasi vrlo brižljivo vekovima unazad oblikovali.

Plavo–bela arhitektura, karakteristična za mnoga ostva Kiklada je prisutna i ovde. Glavno naselje na ostrvu je Plaka i u njemu se može naći sve što vam je potrebno od namirnica i ostalih zanimacija. Tu su i mnogi kafići, ali i grčke taverne, u kojima ćete imati priliku da uživate u ukusima lokalnih specijaliteta.

Do Milosa se može stići ili avionom iz Atine ili trajektom iz Pireja, odnosno sa Santorinija i Mikonosa. Osim glavnog naselja, važno je da znati i da je najbitnija luka na celom ostrvu Adamas.

Komentari (0)

Putovanja