Novosti

Saudijska Arabija zbog delta soja obustavlja letove ka tri države

Komentari

Autor: Aljazeera/Euronews Srbija

03/07/2021

-

14:46

Saudijska Arabija zbog delta soja obustavlja letove ka tri države
Saudijska Arabija zbog delta soja obustavlja letove ka tri države - Copyright AP/Amr Nabil

veličina teksta

Aa Aa

Posle ponovnog otvaranja granica i popuštanja restikcija u pogledu putovanja, zbog delta soja pojedina ograničenja ponovo stupaju u snagu. Saudijska Arabija obustavlja letove za Ujedinjene Arapske Emirate, Etiopiju i Vijetnam radi zaštite od "nove varijante koronavirusa".

Odluka je donesena samo sedam nedelja nakon što je Vlada Saudijske Arabije potpuno dozvolila vakcinisanim građanima putovanja u inostranstvo. Letovi za te tri zemlje biće obustavljeni od nedelje u 23 sata, izjavila je državna novinska agencija SPA prenoseći izjave Ministarstva unutrašnjih poslova.

Državljani Saudijske Arabije koji se vraćaju iz ovih zemalja moraće da provedu 14 dana u karantinu, dodaje se.

Odluka je najverovatnije doneta zbog širenja nove mutacije bez izričitog pominjanja sve globalnije delta varijante.

Delta soj, prvi put otkriven u Indiji, sada je prisutan na 96 teritorija i najzarazniji je od svih do sada otkrivenih varijanti virusa korona.

Restrikcije zbog delta soja u Evropi

Kako bi sprečili širenje delta soja, Nemačka i Francuska zabranile su neesencijalna putovanja osobama koje u te države stižu iz Velike Britanije, gde je ta varijanta trenutno dominantna.

Takođe, iako je Portugalija bila jedna od malobrojnih zemalja EU koja je Britancima dozvolila ulazak, ove nedelje je ipak uvela obavezan dvonedeljni karantin svim putnicima koji dolaze iz Ujedinjenog Kraljevstva. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja