Evropa

Francuska računa na četvrti talas zbog delta soja: Odloženo ukidanje kovid restrikcija na jugozapadu zemlje

Komentari

Autor: Tanjug

30/06/2021

-

19:56

Francuska računa na četvrti talas zbog delta soja: Odloženo ukidanje kovid restrikcija na jugozapadu zemlje
Francuska računa na četvrti talas zbog delta soja: Odloženo ukidanje kovid restrikcija na jugozapadu zemlje - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Francuska je danas odlučila da odloži ukidanje restrikcija u vezi sa kovidom 19 u jugozapadnom regionu zemlje.

Istovremeno, profesor Žan-Fransoa Delfresi, koji je na čelu vladinog savetodavnog ekspertskog tima za kovid 19, rekao je da će delta soj koronavirusa verovatno prouzrokovati četvrti talas pandemije, koji će, kako je ocenio, biti manje ozbiljan od prethodna tri talasa, prenosi agencija Rojters.

Portparol francuske vlade Gabrijel Atal je izjavio da će zbog visokog prisustva delta soja u regiji Landes, na jugozapadu Francuske, biti odloženo do 6. jula ukidanje ograničenja koja su na snazi u toj oblasti.

"Ne želimo da rizikujemo ponovno restartovanje epidemije. To znači da je ublažavanje restriktivnih mera, koje se danas odvija na nacionalnom nivou, odloženo u Landesu do 6. jula", rekao je Atal.

"Imamo sve karte u ruci kako bismo izbegli četvrti talas epidemije", dodao je Atal.

Strani turisti će plaćati 49 evra za testove na koronu

Strani turisti koji posećuju Francusku moraće da plate za test na kovid-19 od 7. jula, saopštio je portparol vlade Gabrijel Atal.

"Odlučili smo da bi strani turisti trebalo da plate testove, i to 49 evra za PCR test, a 29 evra za antigenski test. Radi se o reciprocitetu pošto i Francuzi koji putuju u inostranstvo moraju da plate za te testove u većini zemalja", rekao je Atal u intervjuu za list Eko.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa