Novosti

Niče luksuzno odmaralište na Halkidikiju i to baš na jednom od omiljenih mesta srpskih turista

Komentari

Autor: Newsmoney.gr

11/03/2023

-

21:48

Niče luksuzno odmaralište na Halkidikiju i to baš na jednom od omiljenih mesta srpskih turista
Profimedia - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U okviru luksuznog hotelskog kompleksa na Halkidikiju niče luksuzno odmaralište koje će obuhvatati hotele i samostalne apartmane, odnosno raspolagati sa preko 1.000 soba i 2.000 kreveta. Zanimljivo je i da su mnogi srpski turisti letovali već u nekom od ovih objekata budući da se radi o objedinjavanju i renoviranju tri dobro poznata hotela -  Pallini Beach, Athos Palace i Theophano Imperial Palace na Kasandri.

Naime, Goldman Sachs, globalna bankarska grupacija koja se bavi investicionim bankarstvom, trgovinom hartija od vrednosti i drugim finansijskim uslugama, uložila je 107,65 miliona evra u kupovinu i nadogradnju ove tri hotelske jedinice od dosadašnjih vlasnika, kompanije GHotels porodice Grigorijadis.

Kompleks će se prostirati na površini od 158 hektara, sa privatnom plažom, a činiće ga tri postojeće hotelske jedinice: hotel Pallini Beach 4*, koji je izgrađen 1972. i renoviran 2000, Athos Palace 4* izgrađen 1976, a renoviran 2005, kao i Theophano Imperial Palace, izgrađen takođe 1976, a poslednji put renoviran 2010. Odmaralište će sadržati i samostalne apartmane, odnosno bungalove, kao i druge objekte - restorane, barove, bazene, sale za sastanke, prodavnice, sportske objekte i parking.

U šumskom području, koje se prostire na 20 ari, na severoistočnoj strani kompleksa, planom investicija predviđeno je i kreiranje parkova i rekreacionih zona, ali i amfiteatar i igralište.

Napominje se da će projekat zadvoljiti i sve energetske standarde i prakse održivog razvoja, a cilj je da doprinese jačanju lokalne privrede.

"Ugovor je dokaz poverenja kompanije Goldman Sachs u izglede grčkog turizma i ugostiteljskog sektora, posebno u regionu Halkidikija", rekli su krajem prošle godine iz ogranka za nekretnine GSAM za "Katimerini".

Inače, sva tri hotela bila su dobro poznata srpskim turistima koji su rado prethodnih godina odsedali u njima. Nalaze se na jednoj od najlepših plaža Halkidikija koja se prostore na 850 metara, a nalaze se samo dva kilometra od turističkog mesta Kalitea, odnosno 85 kilometara od Soluna.

Neminovno je da će Goldman Sachs nakon renoviranja objekata nameniti ovaj deo obale turistima sa dubljim džepom, pa ostaje pitanje da li će i posle toga ovaj deo obale Halkidikija ostati pristupačan srpskim turistima.

Komentari (0)

Putovanja