Fudbal

TSC nije uspeo: Ovo je zaista bilo hrabro i dobro, ali se na kraju piše poraz

Komentari

Autor: Euronews

21/09/2023

-

23:02

TSC nije uspeo: Ovo je zaista bilo hrabro i dobro, ali se na kraju piše poraz
Liga Evrope - Copyright Tanjug/AP Photo/Kin Cheung

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri TSC-a ostavili su zaista odličan utisak u Londonu u meču 1. kola Grupe A Lige Evrope. Jeste lider Superlige Srbije izgubio 1:3 (0:0) od Vest Hema, ali je rezultat lako mogao da bude i pozitivan da je bilo više iskustva.

Poveli su gosti golom Petra Simića u 47. minutu, dok su za premijerligaša pogađali Nemanja Petrović (autogol u 66), Mohamed Kudus u 70. i Tomaš Souček u 82. minutu.

Domaći tim je tokom prvog poluvremena diktirao tempo i imao više akcija u napadu.

Ređali su se napadi i šanse za Vest Hem. Međutim, mora se priznati i da je odbrana TSC delovalo veoma dobro, igrali su gosti bez poseda lopte i prilično uspešno zatvarali prilaze svom golu, a kada u tome nisu uspevali vrlo dobar je bio golman Nikola Simić, odbranivši najbolju šansu u prvom delu koju je imao Til Kerer.

Konačno, pred kraj prvog poluvremena i gosti su počeli da pokazuju napadačke karakteristike.  Prvi udarac u okvir gola na meču bio je posle šuta Saše Jovanovića, a pred odlazak na odmor prvo je sprečen Milan Radin da sa "druge stative" pogodi mrežu, a zatim je Nemanja Stojić posle kornera zatresao prečku gola Vest Hema.

TSC je iskoristio jednu od svojih malobrojnih šansi u nastavku meča. Na samom startu drugog poluvremena poveli su 1:0 kada je Petar Stanić dobio duel sa Anđelom Ogbonom na polovini terena i potom izašao sam pred golmana Fabijanskog i matirao ga.

U 66. minutu Mohamed Said Benrama je izbacio Mateju Đorđevića iz igre na levoj strani, uputio centaršut, na loptu je naleteo Nemanja Petrović i ubacio je u sopstvenu mrežu. Samo četiri minuta kasnije bilo je 2:1 za Vest Hem, pošto je Muhamed Kudus posle kornera zatresao mrežu, a fantastičan centaršut poslao je Džejms Vord-Praus. Konačan rezultat postavio je Tomaš Souček i to opet posle kornera i asistencije Vorda-Prausa u 82. minutu.

U drugom meču grupe A ekipa Frajburga pobedila je Olimpijakos u gostima sa 3:2.

 

Komentari (0)

Sport