Fudbal

Fudbaleri Srbije u četvrtom šeširu na žrebu za A diviziju Lige nacija

Komentari

Autor: Euronews

27/09/2023

-

17:29

Fudbaleri Srbije u četvrtom šeširu na žrebu za A diviziju Lige nacija
Tadić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Liga nacija koje će se igrati od septembra 2024. godine biće i lepa i zehteva za fudbalsku selekciju Srbije jer će igrati u najjačoj A diviziji posle uspeha u prethodnoj kada su osvojili prvo mesto.

Danas su obelodanjeni sastavi četiri šešira za žreb koji će se održati 8. februara 2024. godine, a Srbija se nalazi u najslabijem četvrtom šeširu sa Izraelom, Bosnom i Hercegovinom i Škotskom. U prvom šeširu su Španija, Hrvatska, Italija i Holandija, ovogodišnji finalisti, u drugom su Danska, Portugalija, Belgija i Mađarska, dok se u trećem naleze Švajcarska, Nemačka, Poljska i Francuska.

Sam pogled na sastave šešira nagoveštava jako ozbiljan posao koji čeka izabranike selektora Dragana Stojkovića. Od samog žreba zavisiće i koliko zahtevan jer može da se dogodi i da bude dobar (recimo Hrvatska, Mađarska, Švajcarska) ili jako nepovoljan (Španija, Portugalija, Francuska).

U svakom slučaju, "orlovi" sigurno ne razmišljaju o Ligi nacija i žrebu već isključivo na ono što im je prioritet - finiš kvalifiakcija za EURO 2024. Naredna dva meča protiv Mađarske (14. oktobar) i Crne Gore (17. oktobar) biće i ključne za plasman na EURO koji se čeka još od 2000. godine.

 

 

Trenutno se igra UEFA Liga nacija za fudbalerke, Srbija je uspešeno pobedila u prva dva meča.

Komentari (0)

Sport