Fudbal

Čukarički se nada da bi mogao da iskoristi mane Genka

Komentari

Autor: Tanjug

05/10/2023

-

10:57

Čukarički se nada da bi mogao da iskoristi mane Genka
Čukarički - Copyright Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

Mogao je Čukarički i bolje da prođe u Budimpešti, ali određene greške koštale su tim Igora Matića poraza na startu Grupe "F" Lige konferencije. Danas u Leskovcu dočekuju Genk (21.00, TV Arena 1 Premium) i imaće zahtevniji posao nego u Budimpešti jer je belgijski šampion kvalitetniji tim od mađarskog koji vodi Dejan Stanković.

Trener fudbalera Čukaričkog Igor Matić rekao je pred meč protiv Genka da će njegova ekipa pokušati da iskoristi mane rivala i stigne do pozitivnog rezultata.

"Pred nama je novi evropski izazov. Čeka nas možda i najkvalitetnija ekipa u grupi, uz dužno poštovanje prema Fjorentini i Ferencvarošu. Ovo nam je sad već druga utakmica u grupnoj fazi, ne sme više da bude treme, moramo da pokažemo sve ono što možemo i sve za što smo trenirali. Pokušaćemo da nametnemo neku našu igru, ali to će zavisiti i od protivnika koji će sigurno pokušati da uvede meč u njihov ritam", rekao je Matić.

Ističe trener Čukaričkog da je Genk kvalitetan, ali da ima i mane.

"Genk je nadigrao Olimpijakos, iako je ispao od Grka. Pokazao je kvalitet na obe strane terena, dobro smo proučili sve njihove utakmice. Jaki su, ali imaju i neke mane, a na nama je da pokušamo da iskoristimo te mane i stignemo do pozitivnog rezultata".

Trener "brđana" neće moći da računa na sve igrače.

"Van stroja je Stefan Kovač koji se juče povredio, a od ranije je povređen Ze Mario, svi ostali igrači su spremni", dodao je Matić.

Zahvalio je Matić Leskovčanima na dosadašnjoj podršci i pozvao ih da dođu na utakmicu u sve većem broju.

"Fudbal se igra za navijače, za to se živi, za pune tribine, i nadam se da ćemo imati veliku podršku i sutra. Hvala Leskovčanima na gostoprimstvu i na velikoj podršci, nadam se da će doći da nas podrže u velikom broju", zaključio je Matić.

Liga konferencije, drugo kolo

Grupa F

Fiorentina - Ferencvaroš 21.00 (TV Arena 2 Premium)

Čukarički - Genk 21.00 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport