Fudbal

Srbija bez Vlahovića protiv Mađarske i Crne Gore: Stojković neće da zove zamenu

Komentari

Autor: Euronews

09/10/2023

-

12:26

Srbija bez Vlahovića protiv Mađarske i Crne Gore: Stojković neće da zove zamenu
Srbija bez Vlahovića protiv Mađarske i Crne Gore: Stojković neće da zove zamenu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Italijani su jutros najavili, Dragan Stojković je danas potvrdio: Dušan Vlahović zbog povrede leđa neće igrati za Srbiju u kvalifikacionim mečevima za EURO protiv Mađarske (14.) i Crne Gore (17.).

Juventusov napadač se muči da povredom u donjem delu leđa, propustio je poslednje dve utakmice i trener Masimilijano Alegri će pokušati da ga oporavi u naredne dve nedelje.

"Vlahović je otpao sa liste, neće biti u konkurenciji jer ima bolove u donjem delu leđa. Imali smo tu informaciju još prošle nedelje, bili smo u kontaktu i naš doktor je komunicirao sa Juventusovim. Naravno da nam je žao što nije sa nama, vrhunski je napadač, ali te neke povrede te brinu jer je mlad igrač, a problemi sa leđima, preponama... Čime već. Nije baš normalno, ali moramo da prihvatimo da je to tako", rekao je Stojković na konferenciji za medije.

S obzirom da se na spisku nije našlo ni ime Luke Jovića, Srbija odlučujuće mečeve u kvalifikacijama za EP dočekuje sa samo dvojicom napadača: Aleksandrom Mitrovićem i mladim Petrom Ratkovim iz Salcburga koji je debitant.

"Ja o ovom meču razmišljam već mesec dana. Pažnja mi je usmerena ka tome. Nijedan trener ne voli kada su mu igrači povređeni. Osetili smo to u Bugarskoj kada su nam falila trojica napadača. Tu činjenicu morate da prihvatite. Naravno da sam zabrinut kao trener kada nije bilo Vlahovića u timu Juventusa. Prođe jedna, druga nedelja i shvatiš da ne možeš da računaš na njega. Neće biti poziva drugim igračima. Raduje me da ćemo imati malo više vremena da radimo na nekim taktičkim stvarima. Kako treba da izgledamo, kako da se ponašamo. Iskoristićemo to vreme da se ekipa uigra", istakao je Stojković.

Komentari (0)

Sport