Fudbal

UEFA izabrala domaćine sledeća dva prvenstva Evrope: Dvojni organizatori EURO 2028 i EURO 2032

Komentari

Autor: Euronews

10/10/2023

-

15:35

UEFA izabrala domaćine sledeća dva prvenstva Evrope: Dvojni organizatori EURO 2028 i EURO 2032
UEFA izabrala domaćine sledeća dva prvenstva Evrope: Dvojni organizatori EURO 2028 i EURO 2032 - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Bitke za sniorski kontinentalni šampionat u Nemačkoj sledeće godine privode se polako kraju, a danas smo saznali i koga je sve Evropska fudbalska federacija izabrala za domaćine EURO 2028. i 2032. godine.

Prvo sledeće prvenstvo Starog kontinenta povereno je dve ostrvskim državama - Engleskoj i Republici Irskoj, tačnije njihovim Savezima i čelnicima devet gradova: Belfasta, Birmingema, Kardifa, Dablina, Glazgova, Londona (dva stadiona), Mančestera i Njukasla.

To znači da nisu prošle iste želje Španije, Portugala, Danske, Farskih Ostrva, Finske, Islanda, Norveške, Švedske, Rumunije, Grčke, Bugarske i Srbije, pri čemu ih većina ovih zemalja nije uopšte konkretizovala podnošenjem kandidatura. 

Za EURO 2032 postojalo je više nesuđenih organizatora, jer su ga zvanično hteli Italija, Turska i, u međuvremenu, zbog rata sa Ukrajinom na sve moguće načine sankcionisana Rusija, da bi se na kraju prve dve zemlje udružile a čelnici iz Niona im dodelili zajedničko domaćinstvo. 

Italijani i Turci predstavili su 20 potencijalnih stadiona na kojima bi trebalo da se igraju mečevi, a 2026. biće odabrano po pet u obe zemlje. 

Komentari (0)

Sport