Fudbal

Težak poraz mladih fudbalera u Engleskoj: "Orlići" poveli, pa primili devet golova

Komentari

Autor: Euronews

12/10/2023

-

22:59

Težak poraz mladih fudbalera u Engleskoj: "Orlići" poveli, pa primili devet golova
Težak poraz mladih fudbalera u Engleskoj: "Orlići" poveli, pa primili devet golova - Copyright Fudbalski savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Da se utakmica igra samo 27 minuta, najbolji mladi fudbaleri Srbije priredili bi prvoklasnu senzaciju u drugom kolu F grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, jer bi aktuelni šampion Starog kontinenta bio poražen prvim primljenim golom posle 600 i kusur minuta, ovako će vođstvo u maestralnom izvođenju Vladimira Lučića brzo pasti u zaborav, pošto je usledila surova golgeterska odmazda domaćina meča - 9:1 (3:1). 

"Orlići" su od samog početka trpeli veliki ofanzivni pritisak favorizovanog rivala, pa je golman Veljko Ilić morao svako malo da paradira, braneći mrežu od žestokih nasrtaja Ostrvljana. U moru tih (polu)šansi rivala, prvi se u strelce ipak upisao naš "junoša". Vladimir Lučić pokrenuo je akciju, a onda ju je igrač Crvene zvezde i završio. Stanković je izbacio Vasića na bok, a ovaj lucidno vratio loptu na desetak metara za Lučića, da bi usledilo snažan, lep i precizan udarac u rašlje u 27. minutu. 

Englezi su posle toga još više dodali "gas", ljuti zbog činjenice da se našao neko ko će da ih matira posle celog prošlog EURO bez kapitulacije, ali se ekipa Dušana Đorđevića nekako držala do finiša prvog poluvremena. Kada se nažalost potpuno "raspala" i krenula da prima udarce. Čak tri do odmora.

Prvo je do tada najbolji pojedinac dosadašnjeg toka meča, Ilić, poklonio loptu Filogenu, koji ju je samo malo povukao i dijagonalom zabio u rašlje za izjednačenje (38). Isti Englez mogao je da potpiše i rezultatski preokret, ali je njegov šut odbijen, da bi Dalep naleteo na tu loptu i najavio goleadu domaćina (42). Da će "orlići" doživeti krah u Notingemu bilo je očigledno već u dubokoj nadoknadi prvog poluvremena, jer je Eliot sjajno "poentirao" sa 20-ak metara (45+7).

U nastavku je bilo još gore. Englezi su radili šta im padne na pamet, pa su se pogoci ređali kao na traci: Madueke je krunisao slalom kroz srpsku odbranu (53); potom je član Čelsija pronašao i "uglić" na kraju lepe akcije (59); Filogen je pogodio prazan gol nakon što je kompletna odbrana Srbije ispala iz ležišta (63); Subotić je autogolom još više otežao stvari "orlićima" (87); Džon Rou je kaznio grešku Ergelaša (89); a tačku na noć za zaborav selektora Đorđevića i njegovih pulena stavio je Eliot, posle novog defanzivnog kiksa gostiju (90+1). 

Kvalifikacije za EURO 21, 4. kolo

Grupa F

Azerbejdžan - Severna Irska 0:1 (0:1)
/Mekgukin 19/

Luksemburg - Ukrajina

/Krasnopir 45, Viunuk 69, Kvajsnutsua 90+4/

Engleska - Srbija 9:1 (3:1) 
/Filogen 38, 63, Delap 42, Eliot 45+7, 90+1, Madueke 53, 59, Subotić 87 ag, Rou 89 - Lučić 27/

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport