Fudbal

Srbija večeras protiv Mađarske igra jednu ključnih utakmica za plasman na EURO 2024

Komentari

Autor: Euronews

14/10/2023

-

08:16

Srbija večeras protiv Mađarske igra jednu ključnih utakmica za plasman na EURO 2024
Srbija večeras protiv Mađarske igra jednu ključnih utakmica za plasman na EURO 2024 - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Derbi grupe G i utakmica od koje će mnogo zavisiti ko će se plasirati na Evropsko prvenstvo u fudbalu naredne godine, igra se večeras na slavnoj Puškaš areni, gde će reprezentacija Mađarske dočekati selekciju Srbije, a meč sedmog kola kvalifikacija za kontinentalni šampionat možete pratiti od 20:45 u direktnom prenosu na TV Arena 1 Premium.

Obe selekcije glavni su favoriti za plasman na EURO 2024, a kako stvari na tabeli stoje. Mađari su u blagoj prednosti, pa se pobeda "orlova" u Budimpešti večeras nameće kao imperativ. I jedna i druga reprezentacija imaju po 10 bodova, s tim što Mađarska ima jednu utakmicu manje i bolji međusobni skor, kao i gol razliku (7:1 naspram 9:4). 

Njihov prvi duel u Beogradu završen je pobedom izabranika Marka Rosija, koji su za razliku od "orlova", umeli da iskoriste svoje šanse i slave 2:1 golovima Varge i Orbana u razmaku od dva minuta u finišu prvog poluvremena. A, od tog šoka, igrači Dragana Stojkovića nisu uspeli da se oporave. Uprkos solidnoj igri u nastavku utakmce, koja, na kraju, ipak nije dala željeni rezultat.

Međutim, prema rečima Dragana Stojkovića ništa još uvek nije izgubljeno. Naprotiv. Selektor je ostao pri svom stavu da će odvesti Srbiju u Nemačku, a za takav scenario potrebno je ozbiljno požrvovanje njegovih momaka, što je i ponovio na konferenciji za medije pred put u Budimpeštu.

"Mi odlučujemo o svojoj sudbini. Ima još devet bodova do kraja, a matematika je egzaktna nauka, pa ću vam reći i da sam mislio da ćemo imati neki bod više. Od velike važnosti su mečevi sa Mađarskom i Crnom Gorom. Mi ćemo ići hrabro do kraja. Idemo da im vratimo, potrebni su mi igrači `ratnici`. Pokazali smo da možemo da se nosimo sa Mađarima i verujem da ćemo uspeti jer mislim da smo nezasluženo izgubili u Beogradu", rekao je selektor srpske reprezentacije.

Posle duela sa Mađarskom, Srbiju očekuje još jedna teška utakmica. U Beograd, 17. oktobra stiže trećeplasirana Crna Gora (8), a otežavajuća okolnost za "orlove", je da ni na meču sa "komšijama" neće biti Dušana Vlahovića i fudbalera Selte Mihaila Ristića zbog povreda. Dok je Miloš Veljković van stroja samo za večerašnji duel.

Selektor Mađarske: Ne plašimo se Srbije

Ne plašimo se što je srpski tim vredniji. Naša karakteristika kao selekcije je što jeste što momci imaju veliku želju da se nadmeću, imaju sposobnost da se bore i već su pokazali nebrojeno puta da ne strahuju ni od jednog rivala. Nema rizika ako ste i drski na terenu.

Potencijalni sastav Srbije protiv Mađarske: V. Milinković-Savić – Milenković, Gudelj, Pavlović – Živković, Maksimović, Lukić, Kostić – S. Milinković-Savić, Tadić – Mitrović.

 

 

 

 

 

U drugom meču grupe Bugarska će u nešto ranijem terminu dočekati Litvaniju (18:00, Arena 1 Premium). Obe ekipe imaju po dva boda i nalaze se na začelju tabele.

Kvalifikacije za EURO 2024, grupa G, 7. kolo.

Bugarska - Litvanija 18:00 (Arena 1 Premium)

Mađarska - Srbija 20:45 (Arena 1 Premium)

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport