Fudbal

Stojković nije nezadovoljan: Sa ovakvom igrom pobeđujemo Crnu Goru

Komentari

Autor: Euronews

15/10/2023

-

10:04

Stojković nije nezadovoljan: Sa ovakvom igrom pobeđujemo Crnu Goru
Stojković nije nezadovoljan: Sa ovakvom igrom pobeđujemo Crnu Goru - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Nije poraz od Mađarske mnogo pogodio selektora Srbije Dragana Stojkovića, koji i dalje veruje da će se njegovi puleni plasirati na Evropsko prvenstvo, prvi put od 2000. godine.

Iskusni stručnjak je odmah po okončanju meča u Budimpešti u izjavi za TV Arena sport poručio da je sport ponekad okrutan, jer ne pobeđuje uvek bolji rival, a nakon toga je detaljnije analizirao meč.

"Činjenica je da smo bili bolji, videli ste ono što sam i ja video, ali negativan rezultat na kraju je nešto što raduje Mađarsku, a nas ne. Nismo zaslužili da izgubimo ovu utakmicu, ali čestitam Mađarima na pobedi i plasmanu, kao neko ko poštuje rezultat i protivnika. Nama ostaje da se okrenemo sledećim utakmicama", rekao je Stojković, a potom obrazložio izbor formacije:

"Imamo dve utakmice u tri dana, u utorak je daleko važnija utakmica, uz svo poštovanje prema protivniku i takmičenju, zato sam ostavio Dušana Tadića na klupi. Ideja je bila sa četvoricom u liniji, nije to izgledalo loše, u nastavku smo vratili sve na staro, imali smo šanse, ali imate dane kada lopta jednostavno neće u gol. Malo smo proslavili njihovog golmana, neverovatno je branio".

Selektor Srbije je naglasio da su njegovi igrači pružili dobru partiju, da nisu zaslužili poraz i još jednom naglasio da je izuzetno ponosan na njih.

"Da, Srbija je dobro izgledala po mom mišljenju, mislim da smo pripremu i očekivanja odradili u maksimumu, tako da nema šta da zamerim igračima. Možda će vas statistika prevariti, jer videćete dominantnu Srbiju i pobedu Mađarske. Previše smo šansi propustili i u Beogradu i u Budimpešti. Igračima nema šta da zamerim, ponosan sa na njih, odigrali su kako treba, ali generalno vratili smo se na meč 1:1, odmah dolazi fenomenalan gol koji je na kraju rešio meč. Mađarska je kvalitetna ekipa, vrlo kompaktna i borbena, ali nemoj da se lažemo, nisu bili bolji od nas, ili sam ja gledao neku drugu utakmicu. Rezultat je na njihovoj  strani i čestitam na tome. Nekad u fudbalu ne pobeđuje bolji. To je tako, prihvatamo, i mi čestitamo na pobedi".

Pred igračima Srbije su sada dva dana odmora, a zatim ih u utorak na stadionu Crvene zvezde očekuje utakmica protiv Crne Gore u kojoj moraju da pobede ukoliko žele da idu na Evropsko prvenstvo.

"Moramo da budemo mirni, da sagledamo sve pozitivne stvari, ako ovako budemo igrali, nema razloga da ne pobedimo Crnu Goru. Treba da zaboravimo ovaj meč, on je iza nas, da se odmorimo i fokusiramo na sledeću utakmicu", izjavio je selektor Dragan Stojković.

Komentari (0)

Sport