Fudbal

Partizan slomio otpor Subotičana u drugom poluvremenu i nastavio pobedničku seriju

Komentari

Autor: Euronews

20/10/2023

-

22:27

Partizan slomio otpor Subotičana u drugom poluvremenu i nastavio pobedničku seriju
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Mučio se Partizan u prvom poluvremenu. Imao je inicijativu, nekoliko povoljnih prilika, ali ne i raspoloženog strelca, da bi zahvaljujući boljoj igri u nastavku utakmice, uspeo da slomi otpor Spartaka u Subotici i upiše devetu uzastopnu pobedu u MozzartBet Superligi - 3:0 (0:0).

Reprezentativna pauza nije poremetila izabranike Igora Duljaja. Partizan je nastavio sa dobrim partijama u domaćem prvenstvu, čemu svedoči i sjajna igra Beograđana u drugom poluvremenu. Crno-beli su se dugo mučili da dođu do pogotka, da bi nakon poništenog gola Ilića ušli u pravi ritam i za svega 10ak minuta na krilima Markovića, Zahida i Saldanje overili pobedu u Subotici i nastavili sjajan niz.

Veći deo prvog poluvremena protekao je bez uzbuđenja, sve do samog finiša. Partizan je bio u inicijativi, pretio po boku na krilima Belića i Stojkovića, ali nije mogao ozbiljnije da ugrozi Subotičane, koji su napravili gužvu u svom šesnaestercu i u potpunosti se okrenuli defanzivi. Ipak, u drugom delu poluvremena, crno-beli su našli načina da probiju bedem domaćina i ugroze golmana Spartaka. Najpre nakon pokušaja Kanutea, koji je pogodio stativu sa nekih 20ak metara od gola. A, onda i preko Natha u samom finišu prvog dela igre, kada je Vulić sjajno intervenisao. 

Sa druge strane, ni domaća ekipa nije bila u potpunosti bezopasna. U nekoliko situacija došla je iz kontre u priliku da baci Jovanovića na muke. Ali je falio taj završni pas i možda bolja komunikacija pred golom gostujućeg tima. Naročito između Bijelovića i Ubiparipa...

Drugi deo utakmice počeo je uzbudljivije. Spartak se oslobodio pritiska i počeo da napada poslednju liniju rivala. Sa takvim pristupom je imao dve dobre prilike preko Toševskog i Todoroskog, koji je, usamljen, sa peterca mogao da dovede Subotičane u vođstvo. Ali je šutirao mlako i neubedljivo u golmana Partizana. Od tog trenutka crno-beli su podigli nivo igre u defanzivi.

Shvatili su Beograđani da bi lako mogli da ostave bodove u Subotici, ako se ne uozbilje na drugoj strani terena. Poništen gol Ilića u 63. minutu bila je najava boljeg Partizana u nastavku utakmice. Što se i dokazalo ubrzo. Najpre je Marković u 70. minutu doveo crno-bele u vođstvo, nakon lepe akcije Natha i Nikolića. Da bi u narednih 10 minuta crno-beli postigli još dva gola. Najpre na krilima Zahida, koji se iskupio za promašaj u prethodnom periodu. A, onda i preko Saldanje u 81. minutu.

Spartak je na kraju pokazao hrabru igru. Imao je svoje šanse, ali je ofanzivnim pristupom i pojedinim diskutabilnim odlukama u defanzivi, dozvolio crno-belima da se rastrče po terenu i dozvole gostima da odnesu bodove u Beograd.

Sve golove možete pogledati na ovom linku.

Mozzart Bet Superliga, 12. kolo

petak

Novi Pazar – Čukarički 1:0 (0:0)
/Obradović 81/

Napredak – Radnički 1923 1:3 (0:0)

/Bastajić 74 - Čolović 54, 90+7, Činedu 67,/

Spartak – Partizan 0:3 (0:0)
/Marković 70, Zahid 77, Saldanja 81/

subota

Crvena zvezda – Javor 18.30 (TV Arena 1 Premium)
Voždovac – TSC 19.00 (TV Arena sport 2)

nedelja

Mladost – Radnički Niš 18.00 (TV Arena sport 10)
Vojvodina – Radnik 18.00 (TV Arena sport 1)

ponedeljak

Železničar – IMT 18.00 (TV Arena 1 Premium)

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport