Fudbal

Popularni "El Klasiko" je pred nama: Desetkovana Barsa dočekuje Madriđane na Monžuiku!

Komentari

Autor: Euronews

28/10/2023

-

13:19

Popularni "El Klasiko" je pred nama: Desetkovana Barsa dočekuje Madriđane na Monžuiku!
Barselona - Copyright AP Photo/Joan Monfort

veličina teksta

Aa Aa

Jedan od najvećih derbija na svetu, a svakako u Španiji. Popularni "El Klasiko", odigraće se danas po 254. put, a ljubitelji fudbala moćiće da ga prate u direktnom prenosu od 16:15 na Areni 1 Premium. Prvi put u istoriji Barselona i Real Madrid odmeriće snage na Olimpijskom stadionu "Luis Kompani" na Monžuiku, pošto je dom Katalonaca trenutno pod rekonstrukcijom i nema sumnje da nas očekuje pravi spektakl.

Madriđani u ovaj derbi ulaze sa bodom prednosti u odnosu na najvećeg rivala (24) i eventualnom pobedom bi se vratili na čelo tabele, koju drži fenomenalna Đirona. Real je do sada ostvario osam pobeda, uz po jedan poraz i remi, dok je Barsa na učinku 7-3-0 i nema puno prava na grešku ako želi da održi korak za vrh Primere.

Ipak, Kataloncima neće biti lako. Ćavi, koji je tokom igračke karijere odigrao 42 "El Klasika", suočava se sa brojim povredama njegovih fudbalera. Na raspolaganju sigurno neće imati De Jonga, Kundea i Roberta, dok su Rafinja, Pedri i Levandovski roviti i pitanje je ko će od njih dobiti šansu sa klupe.

Sa druge strane, Real nema previše problema sa povredama. Iako je paniku među navijačima madridskog kluba izazvao Anćeloti kada je pred kraj meča u Bragi izveo Belingema, nakon što se Englez požalio na povredu. Ispostavilo se da je u pitanju ipak samo lakša poveda pa će prva zvezda ekipe i strelac 11 pogodaka ove sezone u svim takmičenjima, biti spremna za duel sa Barsom.

Interesantno, glavni sudija u derbiju biće Hesuz Hil Manzano, zbog čega su negodovali iz tabora Barselone, gde smatraju da je Španac fan Madriđana, koji je navodno umeo u prošlosti da sudi u korist Reala. Ali, to nije uticalo na konačnu odluku FS Španije.

Računajući i prijateljske utakmice, ovo će biti 297. "El Klasiko", a 254. kada je reč o zvaničnim mečevima. Real je do sada ostvario 102 pobede, Barsa dve manje, dok je 52 puta bilo nerešno. Igrači Reala postigli su 423 gola u derbiju, a fudbaleri Barselone 415.

Pored ovog duela, na našim kanalima biće prenošene još tri utakmice 11. kola španskog prvenstva. Program će otvoriti Almerija i Las Palmas od 14:00 (A3P), dok nas u kasnijem terminu očekuju duelu Majorke i Hetafea (18:30, AS3), odnosno Kadiza i Sevilje (21:00, A2P).

La Liga, 11. kolo

Petak

Đirona - Selta 1:0 (0:0)
/Erera 90+1/

Subota

Almerija - Las Palmas 14:00 (A3P)

Barselona - Real Madrid 16:15 (A1P)
Majorka - Hetafe 18:30 (AS3)
Kadiz - Sevilja 21:00 (A2P)

Nedelja

Betis - Osasuna 14:00 (A3P)
Rajo Valjekano - Real Sosijedad 16:15 (A3P)
Bilbao - Valensija 18:30 (A3P)
Atletiko Madrid - Alaves 21:00 (AS1)

Ponedeljak

Granada - Viljareal 21:00
 

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport