Fudbal

Fudbaleri Partizana ređaju pobede u prvenstvu: Voždovac poslednja "žrtva" crno-belih

Komentari

Autor: Euronews

29/10/2023

-

20:43

Fudbaleri Partizana ređaju pobede u prvenstvu: Voždovac poslednja "žrtva" crno-belih
Fudbaleri Partizana ređaju pobede u prvenstvu: Voždovac poslednja "žrtva" crno-belih - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Partizan ne staje, ubeležio je 11. uzastopni trijumf u šampionatu, ali i 11. uzastopnu pobedu nad Voždovcem 3:0 (0:0), pa je ostao ubedljivi lider Mozzart bet Superlige i posle 13. kola. Tražili su crno-beli način da slome defanzivu gostiju, ali na pauzi su pronašli formulu i sa dva brzometna gola rešili pitanje pobednika. 

Partizan je nešto sporije ušao u meč, ali kada je video da Voždovac može da bude opasan ako se ne igra punim intenzitetom, pojačali su ritam i pokušali presingom da izbore loptu za tranziciju. Uspevali su nekoliko puta da na takav način stignu u šah poziciju, ali za matz je bio potreban bolji završni udarac. Morali su Belić, Natho, Saldanja i Ilić bolje da bi se matirao vrlo dobri Katić, ali i odbrana "zmajeva" koja je bila dobro zgusnuta, koncentrisana i veoma pokretljiva. 

Teško su crno-beli kroz igru, a da nije tranzicija, stvarali prilike, dok je utisak da se Voždovac mnogo više koncentrisao na defanzivu dok su u retkim pokušajima da ugroze golmana Jovanovića učestvovali samo Burmaz, Vaštšuk i Flemings.

Tražio je trener Igor Duljaj i tokom prvog dela da se igra brže i kada su na startu drugog dela to i učinili crno-beli su brzo srušili odbranu Voždovčana. Dodali su gas domaćini, stvorili su tri prilike, a onda overili trijumf za dva minuta. Ksander Severina je opravdao poverenje, posebno igrom u drugom delu, jer je stvarao prilike, ali uradio i ono važnije - "otvorio" rivala. Predriblao je Damjanovića na 16 metara, a zatim pogodio sa desetak metara suprotan ugao. 

Samo dva minuta kasnije je Bibars Natho dobro proigrao Zahida, a on pokazao izuzetnu tehniku u trku i kontrolu nad loptom koju je sa desetak metara poslao u mrežu. Na ovaj način se iskupio za veliki promašaj posle uvodnih 30 sekundi kada je sa šest metara promašio zicer.
Crno-beli su kontrolisali meć, a tačku na trijumf stavio je Mateus Saldanja sa bele tačke. Najstrožoj kazni je prethodio fauil Damjanovića nad najboljim strelcem crno-belih.
 

Komentari (0)

Sport