Fudbal

Fiorentina slavila u Leskovcu: "Brđani" i dalje bez osvojenog boda u LK

Komentari

Autor: Euronews

09/11/2023

-

21:13

Fiorentina slavila u Leskovcu: "Brđani" i dalje bez osvojenog boda u LK
Fiorentina slavila u Leskovcu: "Brđani" i dalje bez osvojenog boda u LK - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Čukaričkog ostali su bez osvojenog boda u Ligi konferencija i nakon 4. kola. Srpski tim sastao se večeras sa Fiorentinom na stadionu u Dubočici, ali uprkos hrabroj i požrtvovanoj igri u drugom poluvremenu, nije uspeo da iznenadi favorizovanog rivala iz Firence. Na kraju, minimalna pobeda Fiorentine, za prvo mesto na tabeli grupe F i četvrti poraz "brđana" u takmičenju - 1:0 (1:0).

Prema očekivanjima, fudbaleri iz Firence od starta su zagospodarili terenom u Dubočici. Krenuli su u potpunu ofanzivu, a sa takvim pristupom ubrzo su stigli i do vodećeg pogotka. U 8. minutu golman Čukaričkog napravio je diskutabilan faul nad Enzolom. A, nakon reakcije iz VAR sobe, sudija je pokazao na "belu tačku", odakle je momak iz Angole doveo "violu" i vođstvo - 1:0.

Od tog trenutka pa sve do kraja poluvremena, trajala je inicijativa Fiorentine. Ali, bez nekih konkretnih rešenja u napadu i većih prilika pred golom "brđana". Sa druge strane, Čukarički se organizovano branio i šansu tražio iz kontre. U dva navrata je uspeo i da pripreti, ali nedovoljno dobro da bi se ozbiljnije ugrozio Kristijansen.

Dolaskom drugog poluvremena se donekle i promenio momentum na utakmici. Čukarički se malo oslobodio pritiska i počeo više da rizikuje. U 51. minutu, "brđani" su imali i najbolju priliku na utakmici. Endijaje je lepo prošao po boku i na petercu maestralno uposlio Kovača, ali je vezista Beograđana promašio nemoguće...

Ipak, i ta propuštena prilika donela je nešto novo u igri "brđana". Fudbaleri Čukaričkog dobili su krila, shvativši da mogu da se nose sa favorizovanijim gostima. Igrali su "barabar" sa "violom" veći deo drugog poluvremena. U par navrata su mogli i da dođu do izjednačenja, ali, nažalost, nisu imali raspoloženog strelca. Fiorentina je sačuvala svoju mrežu. Preko Brekala u 76. minutu mogla do još jednog pogotka. Ali je na kraju ostao rezultat na snazi iz prvog poluvremena.

Liga Konferencija, grupa F, 4. kolo.

Čukarički - Fiorentina 1:0 (1:0)
/Enzola 8/

Ferencvaroš - Genk 1:1 (0:0)
/Pešić 47 - Munjez 62/

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport