Fudbal

Stojković pred susret sa Belgijom: Biće to odličan test za ono što nas očekuje u Leskovcu

Komentari

Autor: Euronews

14/11/2023

-

20:24 >> 20:25

Stojković pred susret sa Belgijom: Biće to odličan test za ono što nas očekuje u Leskovcu
Stojković pred susret sa Belgijom: Biće to odličan test za ono što nas očekuje u Leskovcu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska selekcija Srbije stigla je u Brisel, gde će sutra od 20:45 (Arena 1 Premium) odigrati prijateljsku utakmicu protiv Belgije. Biće to odlična provera uoči meča sa Bugarskom 19. novembra, od kojeg zavisi plasman "orlova" na Evropsko prvenstvo, što je i potvrdio selektor Dragan Stojković.

"Pred nama je veliki izazov, bez obzira što utakmica protiv Belgije nema rezultatski značaj. Igramo protiv jedne od najjačih reprezentacija ne samo u Evropi, već i na svetu. Imaju u svojim redovima igrače vanserijske klase i biće to dobar test za ono što nas očekuje u Leskovcu", rekao je Stojković i dodao:

"Sa druge strane, reč je o prijateljskoj utakmici u kojoj će oba tima izvršiti puno izmena i proveriti što veći broj igrača. To je normalno ako se ima u vidu da i njih i nas odmah posle duela u Briselu očekuju mečevi za bodove u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Ne sumnjam da će utakmica biti  veoma interesantna za gledanje.“

Svakako da će najveća opasnost pretiti od Romelua Lukakua.

"Lukaku jeste jedan od najboljih napadača u Evropi, ali belgijski tim poseduje čitav arsenal kvalitetnih igrača koji jednim potezom mogu da reše utakmicu. Sve su to izuzetno brzi fudbaleri na koje moramo da obratimo posebnu pažnju. Imamo odgovornost da damo sve od sebe i da odigramo najbolje što možemo. Pozitivan rezultat iz Brisela bio bi lepa uvertira za duel sa Bugarskom“ – kaže Dragan Stojković koji je pre 23 godine upravo u Belgiji predvodio našu reprezentaciju na našem poslednjem učešću na Evropskom prvenstvu.- „Sećam se svega, imali smo sjajnu generaciju, ali smo naleteli na vrlo teškog protivnika u četvrtfinalu. Dugo se čeka taj plasman na Evropsko prvenstvo i mislim da je došlo vreme da i kao selektor odvedem svoju reprezentaciju na završni turnir. Mnogo je lep osećaj braniti boje svoje zemlje na tako važnoj manifestaciji“.

MN Press

 

 

Jake provere pred zvanične utakmice su izuzetno važne za tim, smatra Dušan Vlahović.

"Srećni smo što igramo protiv jedne tako jake reprezentacije kao što je Belgija, pogotovo što znamo šta nas očekuje od marta u mečevima Lige  nacije, nadamo se i Evropskom prvenstvu. Generalno moramo da imamo što više ovako jakih mečeva, jer to zahteva najveći nivo fudbala. Sutra ćemo, zbog svega navedenog, znati kako da se nosimo sa jakim protivnikom, istina ovo će biti susret prijateljskog karaketra, ali bez obzira naša obaveza je da budemo hrabri i uvek idemo na pobedu. U svakom slučaju meč u Briselu je dobra priprema za sve ono što nas očekuje u Leskovcu“ ne krije Dušan Vlahović.

Belgijanci imaju jak sastav, a većinu igrača Vlahović zna iz Serije A...

"Imaju oni mnogo dobrih igrača, pored dvojice navedenih, veoma su ozbiljna selekcija. O svemu svedoče njihovi rezultati. Izazov je igrati protiv njih, ali i mi znamo naše kvalitete, znamo koliko vredimo i uveren sam da će biti jedna dobra utakmica“.

Zbog povrede nije bio u oktobarskom ciklusu kvalifikacija.

"Čuo sam se redovno sa igračima iz reprezentacije. Nije mi sigurno bilo drago što nisam mogao da budem sa njima, imao sam taj problem sa leđima, koji sam rešio, i sada sam na raspolaganju selektoru. Nadam se da ćemo za nekoliko dana imati svi mnogo razloga za veliko slavlje“.

Imao je praktično svega šest meseci, kada je nacionalni tim Srbije poslednji put učestvovao na Evropskom prvenstvu…

"Ne razmišljam još o Evropskom prvenstvu dok ne napravimo i taj poslednji korak. Naravno, daće Bog, ali ništa nije gotovo, ne bih da zvučim arogantno i tendeciozno, zato što imamo još jednu utakmicu koju treba da rešimo u svoju korist. Što se mene lično tiče trebalo bi da idemo na pobedu i siguran sam da će tako i biti. I da svi slavimo posle 24 godine plasman na Evropsko prvenstvo, zbog nas, ali i zbog cele nacije“ ne ostavlja dilemu Dušan Vlahović

 

Komentari (0)

Sport