Fudbal

NIšta od osvete "orlića": Englezi ponovo bolji od Srbije!

Komentari

Autor: Euronews

18/11/2023

-

19:04

NIšta od osvete "orlića": Englezi ponovo bolji od Srbije!
NIšta od osvete "orlića": Englezi ponovo bolji od Srbije! - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije nije uspela da se osveti Englezima za bolan poraz u Notingemu (9:1). "Orlići" su izgubili i drugi okršaj sa Ostrvljanima u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine, a u susretu 4. kola Grupe F, poraženi su u Bačkoj Topoli rezultatom - 3:0 (2:0).

Prema očekivanjima, Engleska je bez ikakvih problema opravdala ulogu favorita. Ekipa koja u svom sastavu ima mnoštvo igrača iz Premijer lige, vodila je glavnu reč na terenu tokom čitavog susreta. Veći deo posla Ostrvljani su odradili u prvih 20 minuta, kada su preko Mektija stekli dva gola prednosti, da bi u 55. minutu Eliot postavio konačnih 3:0. Srbija nije bila na nivou u prvom poluvremenu. Velike probleme zadavali su Englezi po desnom boku, na krilima pomenutog Mektija, Maduekea i Livramenta. 

U drugih 45 minuta Englezi su malo "povukli ručnu", iako je terenska inicijativa i dalje bila na njihovoj strani, pa je Srbija u nekoliko navrata uspela i da zapreti. Međutim, nedovoljno dobro da bi se ozbiljnije ugrozio Traford. U svakom slučaju, "orlići" su pokazali bolju sliku na terenu u nastavku meča. Bili su kompatniji u odbrani, sa više ideje u napadu. Ali je razlika u kvalitetu bila prevelika za nešto više. 

Debi Ljubinka Drulovića na klupi reprezentacije nije prošao sa pobedom, a prvu narednu šansu za osvajanje tri boda Srbija će imati za tri dana protiv Luksemburga.

U21 EURO kvalifikacije:

Grupa F

Srbija - Engleska 0:3 (0:2)
/Mekti 5, 19 - Eliot 55/

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport