Fudbal

Mundijalski dresovi Lionela Mesija idu na aukciju: Procenjena vrednost 10 miliona evra

Komentari

Autor: Tanjug

20/11/2023

-

16:40

Mundijalski dresovi Lionela Mesija idu na aukciju: Procenjena vrednost 10 miliona evra
Mundijalski dresovi Lionela Mesija idu na aukciju: Procenjena vrednost 10 miliona evra - Copyright Tanjug AP/Gustavo Garello

veličina teksta

Aa Aa

Ko ne zna šta će sa parama, voli fudbal i obožava Lionelija Mesija neka spremi brdo novca za aukciju dresova magičnog Argentinca, jer će oni sa Svetskog prvenstva 2022. godine u Kataru sledećeg meseca biti stavljeni na prodaju.

Na aukciji će se naći oni koje je kapiten planetarnih prvaka nosio na utakmicama protiv Saudijske Arabije, Meksika, Australije, Holandije, Hrvatske i, najzad, u finalu protiv Francuske, a procenjena vrednost je 10.000.000 evra. 

Ukoliko bi oprema majstora fudbala dobila vlasnike za tu količinu novca bio bi oboren rekord za dres košarkaške legende Majkla Džordana koji je nosio tokom finala NBA lige 1998. godine, prošle godine prodat za 10,1 milion dolara.

 

 

Aukcijska kuća Sotbi objavila je i da će deo prihoda od prodaje dresova najvećeg fudbalskog sina Barselone i sadašnje zvezde Intera iz Majamija biti doniran projektu UNICAS, inicijativi bolnice u Barseloni specijalizovane za retke dečije bolesti. 

Komentari (0)

Sport