Fudbal

Pešić u nadoknadi obradovao Stankovića i sprečio Čukarički da dođe do zasluženog boda

Komentari

Autor: Euronews

30/11/2023

-

23:00

Pešić u nadoknadi obradovao Stankovića i sprečio Čukarički da dođe do zasluženog boda
Pešić u nadoknadi obradovao Stankovića i sprečio Čukarički da dođe do zasluženog boda - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Čukarički je bio na dobrom putu da ispiše novu stranicu istorije kluba, da osvoji prvi bod u grupnoj fazi Lige konferencije, ali je uz grešku sudije i velemajstorstvo Aleksandra Pešića u osmom minutu nadokande pobeda pripala Ferencvarošu 1:2 (1:0). Možda važnije od rezultata je potvrda treneru Igoru Matiću da je pokrenuo kvalitetne igrače da na terenu deluju i kao dobar tim.

Čukarički je pokazao zube, slaba izdanja u UEFA Ligi konferencije prebrisao je tokom poslednjih sedam dana, pa je nadigrao Ferencvaroš u prvom delu i na poluvremenu otišao sa prednošću. Pre svega, Brđani su uspreli da spreče tranzicije mašarskog šampiona, da ih svedu na dve prilike za 45 minuta, a da pritom uspeju sa nekoliko tranzicija da dođu do pogotka.

Ivanović i Kovač su doneli u kontri loptu do šesnaesterca, dodali do Luke Adžića koji je iskosa sa 15 metara lobovao Dibusa i već u 10. minutu doneo prednost. Imali su Miladinović i Đorđe Ivanović još dve prilike da uvećaju prednost, ali su bili izblokirani.

Brzi Adama Traore je pravio najviše problema odbrani srpskog tima, ali je golman Filipović dobro intervenisao u dva navrata. 

Tri izmene na startu drugog dela, pa i četvrta posle tri minuta zbog povrede Adame Traorea, bili su jasan pokazatelj da Dejan Stanković nije bio zadovoljan igrom svog tima. Očigledno se kriza iz mađarskog šampionata prenela i na evropski nivo, jer nisu delovali kao tim koji se bori za proleće.

Imao je Ferencvaroš inicijativu, imao je i neke prilike, ali odbrana Čukaričkog delovala je kao sat, kad bi neko i "ispao" sa svoje pozicije stizala bi ispomoć saigrača. Uz nekoliko dobrih odbrana golmana Filipovića, Čukarički je držao rezultat sve do 83. minuta kada je Katona asistirao, a Zahariasen pronašao put lopte do mreže. 

U sedam minuta nadoknade sudija El-Emara nije dosudio čist faul nad Singom u kontri, dugu loptu je maestralno primirio Pešić i sa 16 metara postigao je evro-gol za veliku radost mađarskog šampiona i osmeh trenera Dejana Stankovića. 

Kada se sve sabere remi je trebalo da bude najpravedniji rezultat, ali Čukarički može da žali za nekim prilikama Ivanovića, pogotovo onoj u četvrtom minutu nadoknade. Dejanu Stankoviću za proleće u Evropi izvesno treba bod protiv Fiorentine u Budimpešti u poslednjem kolu.

Čukarički - Ferencvaroš 1:2 (1:0)

Stadion: Dubočice u Leskovcu.
Sudija: Mohamed Al-Emara (Finska).
Strelac: Adžić u 10. za Čukarički, a Zahariasen u 83. i Pešić u 90+8. minutu za Ferencvaroš.

ČUKARIČKI: Filipović - Stanković, Subotić, Kovačević, Tošić - Miladinović (od 80. Sing), Sisoko, Kovač (od 86. V. Jovanović), Ivanović - Adžić (od 70. Nikčević), Cvetković (od 86. Adetunđi).

FERENCVAROŠ: Dibus - Makreckis (od 46. Botka), Sise, Abena (od 69. Bešić), Ramirez (od 46. Ćivić) - Sigar (od 46. Listeš), Abu Fani, Zahariasen - Markinjos, Pešić, Traore (od 48. Katona).

 

Liga konferencije, 5. kolo

Grupa F

Čukarički - Ferencvaroš 1:2 (1:0)
/Adžić 10 - Zahariasen 83, Pešić 90+8/

Fiorentina - Genk 2:1 (1:1)
/Kvarta 45+4, Gonzales 79 pen - Kajembe 45/

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport