Fudbal

Stojković analizirao rivale sa EP: Interesantna, teška grupa, cilj je druga runda!

Komentari

Autor: Euronews

02/12/2023

-

20:04

Stojković analizirao rivale sa EP: Interesantna, teška grupa, cilj je druga runda!
Dragan Stojković - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Srbije saznala je rivale na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. "Orlovi" su izvukli Englesku, Dansku i Sloveniju, a nakon žreba u Hamburgu ekskluzivno za TV Arenu sport selektor Dragan Stojković analizirao je protivnike Srbije u grupi C.

Prvu utakmicu na kontinentalnoj smotri, Srbija će odigrati protiv Engleske 16. juna u Gelzenkirhenu.

"Interesantna grupa, teška. Mogli smo da budemo u grupi A, B ili C. Moramo da igramo sa svima... Cilj je, naravno, da ostvarimo što bolji plasman. Da zauzmemo neka od dva vodeća mesta i da se plasiramo u narednu rundu. Imamo balkanski derbi sa Slovenijom, nezgodne Dance, koji su kompaktna ekipa i Englesku, koja ima jednu od najjačih timova u Evropi", rekao je Stojković i dodao:

"Igra se 11 na 11. Nećemo se plašiti... Biće to dobre i interesantne utakmice. Ima još dosta vremena da analiziramo i pravimo planove. Spremaćemo se da budemo najbolji kada je najvažnije. Neće biti lako. Ovo je jako Evropsko prvenstvo, naš cilj je da odigramo kako treba, da skupimo što više bodova i da se plasiramo u narednu rundu", zaključio je selektor "orlova".

Srbija će 16. juna odmeriti snage prvo sa Engleskom, 20. igraju protiv Slovenije, a poslednji meč grupne faze odigraće 25. juna sa Danskom. 

Evropsko prvenstvo održava se od 14. juna do 14. jula 2024. godine u 10 gradova: Berlinu, Minhenu, Dortmundu, Štutgartu, Gelzenkirhenu, Frankfurtu, Hamburgu, Dizeldorfu, Kelnu i Lajpcigu. Prvi meč se igra u Minhenu na Alijanc areni, a finale na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Komentari (0)

Sport