Fudbal

Pobeda crno-belih u Slovačkoj: Partizan je u trećem kolu kvalifikacija, gde ga čeka Soči

Komentari

Autor: Euronews

29/07/2021

-

22:36

Pobeda crno-belih u Slovačkoj: Partizan je u trećem kolu kvalifikacija, gde ga čeka Soči
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Partizana savladali su Dunajsku Stredu i u revanšu u Slovačkoj (0:2) i tako prošli u treće kolo kvalifikacija za Ligu Konferencija.

Crno-beli su poveli u 20. minutu golom Danila Pantića. Nakon kornera koji je izveo Jojić, lopta je došla do Natka koji je asistirao vezisti, čiji je udarac završio u gornjem desnom uglu gola Jedličke. U nastavku, Zuberu je iskoristio grešku odbrane Partizana, ali je golman Popović sjajno intervenisao i sprečio izjednačenje.

Veliku priliku fudbaleri Partizana imali su u samom finišu prvog poluvremena. Natko je sjajno uposlio Rikarda koji se nije snašao ispred gola domaćih pogodivši stativu iz velike blizine.

U drugom delu igre domaći su imali dve velike prilike u 69. minutu: Šefer je pogodio stativu, a potom se spetljao pred golom crno-belih koji su uspeli da se odbrane. 

U 77. minutu sudija Bieri pokazao je na belu tačku. Saničanin je startovao na Taivu kraj gol-aut linije, ali je golman Popović pročitao šut Balića i odbranio penal. Već u narednom minutu Rikardo je na asistenciju Zdjelara postavio konačnih 0:2.

Partizan će u trećem kolu kvalifikacija igrati protiv ruskog Sočija. Prvi meč je u Rusiji narednog četvrtka, dok je revanš sedam dana kasnije u Beogradu.

DAC (3-5-2): Jedlička – Kružilak, Beskorovaini, Bruneti – Vera, Ndžai, Šefer, Nebila (od 46. Balić), Cikaniks – Zuberu, Divković. Trener: Antal Nemet.

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović – Lutovac, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jojić (od 71. Šćekić)– Marković (od 61. Holender), Natho (od 61. Jović), Pantić (od 87. Pavlović) – Rikardo (od 87. Milovanović). Trener: Aleksandar Stanojević.

Komentari (0)

Sport