Fudbal

Genk i sa igračem manje ostvario Pirovu pobedu nad Čukaričkim za kraj UEFA Lige konferencije

Komentari
Genk i sa igračem manje ostvario Pirovu pobedu nad Čukaričkim za kraj UEFA Lige konferencije
TSC - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Čukarički je svoju prvu grupnu fazu u evrokupovima završio je bez bodova. Genk je i sa igračem manje od 33. minuta bio bolji i efikasniji rival, pobedio je 2:0 (1:0), ali kao i Brđani ne nastavlja takmičenje iz Grupe "F" UEFA lige konferencije jer su uspešniji od njih bili Fiorentina i Ferencvaroš. Nisu bili Brđani mnogo lošiji rival, ali su platili ceh greškama koje Evropa ne prašta.

Čukarički je izašao hrabro protiv Genka, ali brzina napadača Sora, Pejtsila i Kana Fadere stvarali su mnogo problema odbrani srpskog tima. Belgijanci su u meč ušli sa željom da slave sa što većom gol razlikom kako bi se možda dokopali drugog mesta, stvarali su prilike, promašili i penal, a na odmoru imali gol prednosti, ali i igrača manje.

Stanković je srušio Kana Faderu, ali je golman Nenad Filipović odbranio penal Pejtsilu u 9. minutu. Međutim, tom prilikom je povredio i kuk, ostao je na terenu, imao još dve zapažene odbrane, imao sreće kada je Federa pogodio prečku, ali posle udarca Brajana Hejnena je potpisao kapitulaciju. Vezni igrač Genka je šutirao sa 25 metara, lopta je bila pod "efeom" i zarila se u mrežu.

Domaćine je u jeku napada sasekao crveni karton Galarze u 33. minutu. Dobio je Argetinac "lakat" od Sisoka u duelu, ali ga je na zemlji udario kopačkom u glavu. I zaradio isključenje. Čukarički je sa igračem više imao dve dobre prilike da izjednači. Miladinović je bio izblokiran na desetak metara od gola, a Luka Adžić, koji je bio i najopasniji po gol domaćina šutirao je pored gola.

Igrač više ne znači i dominaciju. Čukarički je ogolio odbranu, a Pejtsil se ispravio za promašeni penal i posle pasa El Kanusa zaobišao Belića i uvećao prednost. Gledao se VAR, činilo se da je El Kanus bio u ofsajdu, ali tehnologija je pokazala drugačije. Evropa ne prašta dekoncentraciju, pa je srpski tim imao i sreće u 67. minutu kada je Pentsil izbio sam pred Belića i nije uspeo da ga matira. Nije mu to pošlo za rukom ni nešto kasnije, kao ni Soru. 

Na kraju, Genk je ostvario Pirovu pobedu...

Grupa F, šesto kolo

Ferencvaroš – Fiorentina 1:1 (0:0)
/Zahariasen 49 - Ranijeri 74/

Genk – Čukarički 2:0 (1:0)

/Hejnen 20, Pejntsil 57/

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport