Fudbal

Čekamo parove osmine finala Lige šampiona: Žreb u podne u Nionu

Komentari

Autor: Euronews

18/12/2023

-

10:19

Čekamo parove osmine finala Lige šampiona: Žreb u podne u Nionu
Čekamo parove osmine finala Lige šampiona: Žreb u podne u Nionu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Žrebanje parova za prolećni deo evropskih kupova biće održano u Nionu, a izvlačenja parova za sva tri evropska takmičenja će biti prenošeni na kanalu TV Arena 1 Premium.

Kao po običaju prvo će biti žrebani parovi za osminu finala Lige šampiona i taj žreb startuje u 12.00 časova, a pobednici grupa će biti postavljeni za nosioce i oni neće moći da igraju između sebe.

Uz to, postoji još jedno pravilo na ovom žrebu koje glasi da timovi koji dolaze iz iste zemlje ne mogu da se sastanu u prvoj rundi nokaut faze takmičenja.

Grupu nosilaca čine Bajern, Borusija, Mančester siti, Arsenal, Real Madrid, Sosijedad,. Atletiko Madrid i Barselona, dok drugu grupu čine PSV, Kopenhagen, Inter, Napoli, Lacio, Lajpcig, PSŽ i Porto.

Prvi mečevi osmine finala Lige šampiona na programu su 12.14,20. i 21. februara naredne godine, a revanši se igraju 5, 6, 12. i 13 marta.

Kada su u pitanju Liga Evrope i Liga konferencija, u Nionu će biti žrebani parovi baraža, a tek nakon što te utakmice budu odigrane biće održan novi žreb 23. februara posle kojeg će se znati parovi osmine finala ova dva takmičenja.

Prvo će, naravno, biti izvlačeni parovi za Ligu Evrope i u kuglicama će se naći imena Tuluza, Rena, Rome, Karabaga, Frajburga, Sportinga, Olimpika i Sparte, a mogući rivali su im timovi koji dolazi iz Lige šampiona, a to su Galatasaraj, Lans, Braga, Benfika, Fejenord, Milan, Jang bojs i Šahtjor.

Poslednji žreb današnjeg dana biće onaj u 14.00 časova kada se izvlače imena baraža za Ligu konferencije i na njemu će se naći drugoplasirani timovi grupne faze Ajntraht, Ferencvaroš, Gent, Dinamo, Legija, Ludogorec, Slovan i Bodo Glimt, dok iz Lige Evrope dolaze Betis, Ajaks, Olimpijakos, USŽ, Šturm, Makabi Haifa, Servet i Molde.

Komentari (0)

Sport