Fudbal

Slavlje crno-belih u Humskoj, Partizan je jesenji prvak!

Komentari

Autor: Euronews

20/12/2023

-

16:52 >> 20:03

Slavlje crno-belih u Humskoj, Partizan je jesenji prvak!
Slavlje crno-belih u Humskoj, Partizan je jesenji prvak! - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde od 18 časova igraju 171. "večiti derbi", koji će odlučiti jesenjeg prvaka MozzartBet Superlige. Najveća utakmica srpskog fudbala igra se u sklopu zaostalog, devetog kola takmičenja. Susret iz Humske možete pratiti u dikretnom prenosu na Areni 1 Premium, kao i putem aplikacije Arena Cloud, a tok meča i kretanje rezultata putem našeg portala.

Uživo: Partizan - Crvena zvezda 2:1 (1:0)

Kraj utakmice: 

Fudbaleri Partizana pobedili su Crvenu zvezdu 2:1 u izuzetno sadržajnom "večitom derbiju" i sa bodom prednosti, završili prvi deo sezone na liderskom mestu tabele. 

Golove za crno-bele postigli su Natho iz penala i Saldanja, dok je jedini pogodak za Zvezdu postigao Endijaje.

84. minut: I drugi gol Mijatovića je poništen zbog ofsajda večeras. Kanga je prethodno uputio sjajan udarac iz daljine, da bi posle odbitka mladi centarfor Zvezde prosledio loptu u mrežu, ali je ipak bio u ofsajdu.

71. minut: Goool! Taman što je ušao u igru, Endijaj postigao je gol i smanjio vođstvo crno-belih! Bukari je poslao loptu sa boka, a na pravom mestu našao se Senegalac. 

67. minut: Novi pogodak Partizana! Zahid se sjajno oslobodio svojih čuvara i još bolje proigrao usamljenog Saldanju u kaznenom prostoru,da bi potom Brazilac spretno poslao loptu iza leđa Glazera.

55. minut: Dve odlične prilike za Partizan u režiji Zahida. Najpre je Norvežanin pokušao sa ivice kaznenog prostora, kada je lopta prohujala pored stative, da bi se potom našao u izglednoj šansi u narednom napadu, kada ga je sjajno proigrao Saldanja. Ali, u poslednjem trenutku, ispred Zahida u srcu šesnaesterca Zvezde, isprečio se Dragović...

Ostaje 1:0 za Partizan.

47. minut: Glavni arbitar Nenad Minaković prekinuo je utakmicu zbog velike bakljade navijača Crvene zvezde na severnoj tribini. Slaba je vidljivost, gust dim spustio se na teren, pa će prekid sigurno potrajati nekoliko minuta.

Kraj prvog poluvremena: Posle prvih 45 minuta u Humskoj, Partizan ima prednost 1:0 golom Natha u finišu poluvremena. Crno-beli imali su inicijativu na startu utakmice, potom je Zvezda preuzela kontrolu. Stvorila veliki broj prilika, preko Mijatovića postigla čak i pogodak, koji je poništen zbog ofsajda, da bi izabranici Igora Duljaja, ipak došli do vođstva u finišu poluvremena, kada je Rodić nepropisno zaustavio Stojkovića.

Sudija je pokazao na "belu tačku" posle gledanja VAR snimka, a siguran izvođač najstrožije kazne bio je Natho.

40. minut: U jeku napada Crvene zvezde, Partizanu je sviran penal. Rodić je nepropisno zaustavio Stojkovića u svom kaznenom prostoru, a nakon rekacije iz VAR sobe, glavni arbiar je pokazao na "belu tačku".

Natho je preuzeo odgovornost i doveo crno-bele u vođstvo!

31. minut: Crveno-beli natavljaju da prete. Najpre je Katai imao novu šansu, da bi se potom u izglednoj prilici našao i Olajinka. Vezista Zvezde pokušao je glavom, ali se na gol liniji sjajno postavio Marković.

28. minut: Zvezda definitivno opasnija u ovim trenucima. Gol praktično visi u vazduhu. Sada je dobru šansu imao Katai, koji je uputio solidan udarac sa ivice kaznenog prostora, lopta je na putu ka golu pogodila Markovića i skrenula putanju, ali se Jovanović lepo postavio. Ostaje 0:0.

26. minut: Postigla je Zvezda gol, ali je pogodak poništen zbog ofsajda. Mijatović je lepo prihvatio loptu sa boka nakon asistencije Olajinke, ali je, ipak, malo požurio.

21. minut: Oslobodila se malo Zvezda pritiska i počela da odgovara na ofanzivu Partizana. Mijatović je sada imao priliku, pokušao je sa dvadesetak metara od gola Partizana, ali je Jovanović sjajno reagovao i poslao loptu u korner.

18. minut: Domaća ekipa je definitivno konkretija za sada. Imali su igrači Partizana još jednu povoljnu priliku. Kalulu je proigrao sa Saldanju u šesnaestercu, ali za malo zakasnio Brazilac.

14. minut: Partizan opasniji u ovim trenucima. Natho je prošao po desnom boku, prošao kroz "gužvu", izgradio sebi poziciju za šut, ali je poslao loptu direktno u Glazera, ostaje 0:0.

10. minut: Prvi pokušaj ka golu imali su fudbaleri Partizana. Natho je pokušao iz velike daljine, a nakon intervencije Glazera, sreću je okušao i Belić, ali je ipak bio predaleko od gola Zvezde.

8. minut: Gledamo tvrdu utakmicu sa dosta prekida. Mahom se sve odvija na polovini terena, Zvezda ima nešto veću inicijativu, dugačkim loptama pokušava da dođe do izgledne prilike, ali je odbrana crno-belih, za sad, sigurna.

1. minut: Partizan i Crvena zvezda sastaju se u 171. "večitom derbiju", odnosno u zaostalom, devetom kolu Superlige.

Severna i zapadna tribina u Humskoj poprilično su popunjene, na istočnoj se takođe nalazi solidan broj navijača, dok je južna, prema očekivanjima, prazna zbog bojkota popularnih "grobara".

Veliki broj igrača iz obe ekipe će po prvi put večeras osetiti čar derbija, a pogotovu iz tabora crno-belih, koji imaju čak osam debitanata.

Partizan igra u formaciji 4-2-3-1, najistureniji je Saldanja, dok će mu društvo po bokovima praviti Zahid i Kalulu. Sa druge strane i Zvezda igra u istoj formaciji, a na poziciji centarfora nalazi se mladi Mijatović.

Utakmica je počela, loptu sa centra izveli su igrači Partizana.

 

UOČI UTAKMICE:

Crveno-beli dočekuju ovaj susret na prvom mestu tabele sa dva goda više od gradskog rivala (44) i u znatno boljem raspoloženju, pošto se nalaze u seriji od šest uzastopnih pobeda u Superligi. Sa druge strane, Partizan kuburi sa rezultatima. Od debakla protiv TSC-a (0:4), izabranici Igora Duljaja nikako da se vrate u prepoznatljivu formu, koja ih je krasila tokom čitave sezone, a pozitivan rezultat protiv Crvene zvezde, bi koliko-toliko popravio stanje u Humskoj. 

 

 

Komentari (0)

Sport