Fudbal

Srbija prestigla Belgiju na 12. mestu UEFA rang liste

Komentari

Autor: Euronews

30/07/2021

-

17:59 >> 18:09

Srbija prestigla Belgiju na 12. mestu UEFA rang liste
UEFA - Copyright AP Photo/Claude Paris

veličina teksta

Aa Aa

Srbija zauzela 12. mesto na tabeli UEFA rang liste.

Sve četiri pobede naših predstavnika u kvalifikacijama na evropskoj sceni pomogla su Srbiji da prestignu Belgiju na 12. poziciji tabele UEFA nacionalnog koeficijenta.

On se obračunava sabiranjem svih osvojenih bodova fudbalskih klubova iz te zemlje, koji se potom deli sa brojem učesnika iz nje, dok se mesto na rang listi određuje učinkom iz prethodnih pet sezona.

Zahvaljujući sjajnoj igri Partizana, Čukaričkog, Vojvodine i Crvene zvezde, dobili smo novih 1625 bodova i sada ukupno imamo 25.500. Ispred nas nalaze se Ukrajina i Austrija sa 28.500, odnosno 28.750 poena, a odlična stvar za Srbiju je to što obe pomenute države su već izgubile po jednog predstavnika u Evropi.

Ukoliko nastavimo sa odličnim rezultatima u evropskim takmičenjima i ovu sezonu završimo među najboljih 15 država, za dve godine imali bismo dva kluba u kvalifikacijama za Ligu šampiona, samim tim i pet mogućih učesnika u Evropi.

Naši klubovi će imati šansu da osvoje nove, važne bodove svojoj zemlji već sledeće nedelje, kada će Zvezda dočekati Šerif u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, dok će u kvalifikacijama za Ligu konferencije Partizan igrati protiv Sočija, Čukarički će doćekati Hamarbi, a Vojvodina će se sastati sa LASKom.

Komentari (0)

Sport