Fudbal

Nemanja Gudelj pokidao meniskus, EURO pod znakom pitanja

Komentari

Autor: Euronews

09/01/2024

-

13:37

Nemanja Gudelj pokidao meniskus, EURO pod znakom pitanja
Nemanja Gudelj pokidao meniskus, EURO pod znakom pitanja - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Udarac za Sevilju, ali i za selekciju Srbije: Nemanja Gudelj pokidao je meniskus levog kolena i moraće na operaciju. Koliko će pauzirati još nije procenjeno, ali mediji u Španiji ističu da je za srpskog reprezentativca sezona završena, a ako se to pokaže kao tačno onda će Srbija biti oslabljena na EURO 2024. godine.

Povredu je Gudelj zaradio na duelu sa Atletik Bilbaom. Napustio je teren u 41. minutu, ali se nije pretposvaljalo da je povreda teška. Sevilja je danas objavila da je na dva odvojena testa ustanovljeno da je srpski reprezentativac pokidao meniskus levog kolena i da će u narednim danima biti podvrgnut operaciji.

Sevilja muku muči u Primeri La Ligi, a novi trener Kike Sančez Flores je ostao bez centralnog defanzivca, komandanta odbrane. Moraće da kombinuje, ali istu glavobolju dobio je i selektor Srbije Dragan Stojković. Gudelj je jedini zadnji vezni koji odgovara najvišem profilu i sa nnim i bez njega defanzivna linija "orlova" nije ista.

Koliko je značajan za tim pokazuje i činjenica da je u kvalifikacijama za EURO odigrao sve utakmice. Samo je protiv Crne Gore izašao pred kraj meča kada je sve bilo rešeno. U prijateljskom meču sa Belgijom čak je prvi put poneo i kapitensku traku.

Čekaće sa velikim iščekivanjem i u Sevilji i u Srbiji operacija i prve prognoze lekara jer Gudelj je u obe ekipe veoma značajan igrač.

Komentari (0)

Sport