Fudbal

Stanković pun samopouzdanja pred Šerif: Od nas zavisi kakav će biti protivnik

Komentari

Autor: Tanjug

02/08/2021

-

16:25

Stanković pun samopouzdanja pred Šerif: Od nas zavisi kakav će biti protivnik
Stanković pun samopouzdanja pred Šerif: Od nas zavisi kakav će biti protivnik - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković izjavio je da njegovi fudbaleri igraju kod kuće i da od njih zavisi kako će izgledati Šerif, rival u borbi za plasman u baraž za Ligu šampiona.

Crveno-beli će sutra od 21 sat dočekati ekipu Šerifa u okviru prvog meča trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Kao što sam rekao i pre Kairata, dosta će zavisiti od nas kakav će protivnik da bude. Ušli smo dosta direktno, nismo im dali „vazduha" i zbog toga nismo imali nikakvih problema. Da ne dozvolimo veliku razmenu pasova, jer oni imaju momke koji imaju individualni kvalitet, ako ih pustiš mogu da ga ispolje. Igramo kod kuće i od nas zavisi kakav će protivnik biti. Gledaćemo nas pre svega i "otkinuti" rivalu ono što je dobro - rekao je Stanković na konferenciji za medije.

Šef stručnog štaba Zvezde smatra da se ekipe Kairata i Šerifa razlikuju.

"Ne možeš da ihi porediš dok ne odigraš utakmicu. Kada bi ih upoređivali, Kairat je u nekom segmentu bolji, a negde Šerif ima prednost. Šerif ima talentovane i brze igrače, ako ih pustiš da igraju, mogu da ti naprave problem. Igraju specifično, imaju plejmejkera koji nekad igra ispred štopera, a ponekad je iza špica, tako da će od njihove ideje da li da nas napadnu, to zavisiti. Kairatu smo uspeli da „otkinemo" ono odakle najbolje prete, znali smo šta nas čeka i bili spremni na to. Igramo kod kuće pred našim navijačima, to je najlepše što možemo da očekujemo".

Stanković spušta loptu pred sutrašnji meč.

"Utakmica protiv Kairata je bila jedna i ispostavilo se da je ta. Svi bi voleli da se to ponovi, ali moramo da spustimo loptu. Ne sanjam o tome, realista sam, smatram da će biti jaka i kompaktna utakmica gde treba da damo što manje prostora protivniku da te kazni. Imamo odlične igrače koji se dobro snalaze u završnici i samo treba da ih dovedemo u situaciju da pruže sav svoj talenat i budu pravi. Svi sanjamo o tome, ali niko nije slučajno u trećem kolu".

Stanković se osvrnuo i na zdravstveni bilten ekipe.

"Nikolić je povredio članak i tek skoro je počeo da trenira sa ekipom. Babić i Pavkov imaju temperaturu. To je to za sad, ostalo su udarci i umor, ali ništa toliko problematično. Što se bekova tiče, Rodić je protiv Kairata bio jedan od naših najboljih igrača, Gobeljić jedan od najproduktivnijih, ne vidim da tu nešto "škripi". Što se tiče centaršuta, nekad lopta pređe preko noge, ostane na zemlji, ali sve će to doći na svoje. Međutim, videli ste Gajićev centaršut juče za Ivanića, u stilu Bekama", zaključio je Stanković.

Komentari (0)

Sport