Fudbal

Jovan Mijatović od četvrtka novi igrač Njujorka

Komentari

Autor: Euronews

31/01/2024

-

19:39

Jovan Mijatović od četvrtka novi igrač Njujorka
Mijatović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaler Crvene zvezde Jovan Mijatović u četvrtak će otputovati u Mančester, gde će potpisati ugovor sa Siti grupom. Mijatović će u nastavku karijere nositi dres Njujork Sitija, koji je uz Mančester Siti i još nekoliko klubova, deo Siti grupe.

Napadač crveno-belih će dan ranije od dosadašnjih saigrača napustiti bazu na Kipru, gde se šampion Srbije priprema za drugi deo sezone. Prema informacijama, čelnici Crvene zvezde i Njujorka su se sporazumeli da se Mijatović otisne preko Atlantika u transferu vrednom 8.000.000 evra, uz određene bonuse koji mugu da narastu do 10.000.000, pod uslovom da se ostvare klauzule iz ugovora.

Mijatović će ostati do leta u Njujork Sitiju, a onda je plan da se vrati u Evropu - u Mančester siti, Palermo ili Đironu, u zavisnosti kako se pokaže. Sa Siti grupom potpisuje ugovor na pet godina.

Sada će se, posle potpisivanja ugovora, vratiti u Srbiju dok ne dobije vizu, a onda će otići u Njujork i priključiti se novim saigračima, a MLS liga počinje 21. februara.

Mijatović je još prošle sezone kod trenera Miloša Milojevića dobijao priliku i uglavnom je koristio. Postigao je i dva veoma bitna golova, ubeležio par asistencija. Ove sezone je potpuno "eksplodirao", na 26 mečeva u svim takmičenjima postigao je 11 golova (osam u Superligi), uz dve asistencije. Iskazao je potencijal i UEFA Ligi šampiona i u Omladinskoj Ligi šampiona gde je postigao dva pogotka.

Imao je zapažene partije i u omladinskoj reprezentaciji, pogoto je briljirao protiv Italije u prijateljskom meču kada je za 45 minuta postigao dva fantastična pogotka uz asisstenciju i doprineo pobedi od 5:4.

U finišu jesenjeg dela Mozzart bet Superlige bio je veoma važan igrač Baharovog tima, na šest mečeva postigao je isto toliko golova, protiv subotičkog Spartaka i prvi seniorski het-trik.

Iz Crvene zvezde odlazi sa 10 pogodaka i tri asistencije na 36 mečeva, u Njojorku će imati dvadesetak dana da se adaptira na tim i zahteve trenera pre nego što 22. februara startuje MLS liga. Njujork u prvom kolu gostuje Šarlotu.

Komentari (0)

Sport