Fudbal

Ništa od osmine finala Omladinske Lige šampiona: Mladi fudbaleri Partizana ispali od Brage u Beogradu

Komentari

Autor: Euronews

07/02/2024

-

17:07

Ništa od osmine finala Omladinske Lige šampiona: Mladi fudbaleri Partizana ispali od Brage u Beogradu
Mladi fudbaleri Partizana - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Mladi fudbaleri Partizana eliminisani su šesnaestini finala Omladinske Lige šampiona, posle poraza od Brage u Beogradu - 2:0 (0:0).  Aktuelni šampioni Srbije, na taj način, nisu uspeli da se domognu najvećeg uspeha u klupskoj istoriji, a samo jedna pobedila delila ih je od dostignuća Crvene zvezde (2019/20) i Brodarca (2017/18), koji su u osmini finala ispadali od Midtjilanda, odnosno Mančester junajteda.

Igrači Nenada Stojakovića odigrali su solidnu utakmicu protiv Brage. Posle izjednačenog i ne toliko zanimljivog prvog poluvremena, Partizan je preuzeo kontrolu u drugih 45 minuta, ali nije uspeo da zatrese protivničku mrežu. Braga je, sa druge strane, odigrala konkretnije i strpljivije kada je trebalo, a put u osminu finala trasirala je golovima Rodžera Fernandeša i Alfonsa Duartea, sredinom poluvremena i početkom zaostavnog vremena.

Za razliku od prvog poluvremena, crno-beli su pokazali bolju sliku u nastavku utakmice. Naročito nakon pomalo i jeftino primljenog prvog gola. U nekoliko izglednih situacija našli su se Ugrešić i Birčetić sredinom drugog poluvremena, ali je falila koncentracija u završnici. 

Portugalski tim takođe je imao svoje šanse. Vešto su brzonogi igrači Brage koristili prazan prostor na drugoj strani. Fernandeš je u par situacija mogao sve da reši i pre isteka 90. minuta, ali je meč ipak ušao u neizvesnu završnicu. U ključnim trenucima crno-beli su bili ti koji su napadali i stvarali prilike. Naročito u finišu, iz prekida, ali je nažalost malobrojnih navijača u Humskoj, izostala realizacija.

Braga je iskoristila ofanzivu crno-belih i golom Duartea u nadoknadi i definitivno rešila pitanje pobednika, pa je srpski tim tako ostao bez šanse da se nađe u završnici takmičenja i po uspehu, stane rame uz rame uz preostala dva beogradska kluba.

Podsetimo, mesto u osmini finala već su obezbedili Kopenhagen, Lans, Real Madrid, Salcburg, Fejenord, Milan, Mančester siti i Porto.

Omladinska Liga šampiona, baraž osmine finala

Utorak

Midtjiland - Lajpcig 1:1 (1:0) - 2:4 penalima
/Krug Jonesn 13 - Norbi 90+5/

Majnc - Barselona 2:2 (1:1) - 6:5 penalima
/Glajber 25, Šulc 74 - Darvič 34, Rodrigez 48/

Sreda

Olimpijakos - Inter 14.00

Partizan - Braga 0:2 (0:0)
/Fernandeš 62, Duarte 91/

AZ Alkmar - Atletiko Madrid 16.00

Žilina - Borusija Dortmund 16.30

Bazel - Bajern 18.00

Nant - Sevilja 19.00

Komentari (0)

Sport