Fudbal

Danio Alveš negirao da se radilo o silovanju već o dobrovoljnom pristanku, rasplakao se u sudnici

Komentari

Autor: Euronews

08/02/2024

-

09:53

Danio Alveš negirao da se radilo o silovanju već o dobrovoljnom pristanku, rasplakao se u sudnici
Danio Alveš negirao da se radilo o silovanju već o dobrovoljnom pristanku, rasplakao se u sudnici - Copyright Alberto Estevez/Pool Photo via AP

veličina teksta

Aa Aa

Saslušanje na suđenju Daniju Alvešu, bivšem asu Barselone, PSŽ-a i selekciji Brazila zbog optužbe za silovanje 30. decembra 2022. godine završena su sinoć u Barseloni, izlaganjem bivšeg fudbalera.

Dani Alveš je na saslušanju negirao da se radilo o silovanju, objasnio je kako je sa prijateljem stigao oko 2:30 časova ujutru u noćni klub "Saton", da je plesao sa "žrtvom" i njene dve drugarice tvrdeći da "njima nije bilo neprijatno, da su znale ko je on" i "da nijednom rečju ili potezom nije rekla da ne želi seks".

Na suđenju je pričao o svim detaljima i onda se rasplakao. Negirao je fizičko nasilje nad "žrtvom".

"Nisam je ošamario, niti bacio na zemlju. Nisam nasilan čovek", istakao je Alveš.

Alvešova bivša supruga Đoan Sanc, koja se razvela od njega u martu 2023. godine, bila je svedok na sudu. Delovala je i dalje ogorčeno, objasnila je samo da je fudbaler došao u ranim jutarnjim časovima vrlo pijan, da je legao i zaspao. Kada je podignuta optužnica, Alveš ju je slagao, sakrivši istinu da se radilo o seksu.

Forenzika je na suđenju iznela činjenična stanja i analize krvi.

"Alveš je bio pijan, ali ne u toj meri da ne zna da razlikuje dobro od lošeg", izneli su stručnjaci, a prenose mediji.

Alveš i Braun su popili te večeri, prema svojim rečima flašu viskija, četiri boce vina i po šest "šotova" u noćnom klubu. Ako sud dokaže krivicu, Daniju Alvešu preti zatvorska kazna od devet do 12 godina zatvora, uz 150.000 evra novčane kazne.

Komentari (0)

Sport